TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Suzanne Reuter om kollapsen – fördes akut till sjukhus

11 jan, 2018 
Hänt
Suzanne Reuter fördes akut till sjukhus efter att ha kollapsat. Läkarna ville skicka hem henne, men hon stod på sig om att något var fel. Och till slut upptäckte läkarna den ovanliga åkomman.
Annons

Suzanne Reuters, 65, tv-succéer har radats upp de senaste åren. Men själv har hon, under ett par år, mått allt annat är bra.

Under sommaren 2015 drabbades hon av både yrsel och plötsliga svimningsanfall.

– Jag fick höra att orsaken säkert var stress och utmattning men jag visste att de hade fel. Det här handlade inte om stress, säger Suzanne till Hälsa och Livskvalitet för alla kvinnor, 1,6 miljoner klubbens medlemstidning.

Det skulle uppstå flera incidenter som gjorde att Suzanne varken vågade vara ensam med barnbarnen, köra bil eller rida islandshäst. En dag svimmade hon i stallet och föll så illa att det blev ambulans till akuten.

Väl på sjukhuset konstaterade läkarna åter att ”EKG ser bra ut…” och att man inte hittade något fel och att hon kunde åka hem – då fick Suzanne nog.

– Jag åker inte här ifrån förrän jag fått svar på vad jag lider av!

Efter konsultation hos läkare fick Suzanne till slut en så kallad loop-recorder (ILR) inopererad under huden. Dosan, som inte är större än ett USB-minne, kunde under en längre tid övervaka hennes hjärta.

Annons

Det visade sig att Suzanne led av ett ovanligt förmaksflimmer som gjorde att hjärtat helt plötsligt kunde skena iväg.

– Säkert upplevdes jag som besvärlig, men jag var påläst, och tänkte definitivt inte åka hem och fortsätta att svimma utan att veta om dess orsaker, berättar Suzanne som nu är opererad mot hjärtåkomman.

– Mitt liv är mitt. Jag känner mig numera helt frisk.

Och sänder ut en appell: tänk på att aldrig ge dig, ingen känner sin kropp lika väl som du. Läs på och ställ frågor!

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

TEXT: Tomas Larsson 

FOTO: Ibl

Annons