Hälsoproblemen fortsätter för Ingvar Oldsberg – tvingas till nya operationer

Efter cancer i ändtarmen, en krånglande pacemaker och sparken från ”Bingolotto” måste nu programledaren dessutom operera både höften och ena knäet.

Programledaren Ingvar Oldsberg, 72, har inte bara haft det problematiskt i arbetslivet när han nyligen fick sparken från ”Bingolotto” på TV4. Han har även under en längre tid dragits med en rad jobbiga hälsoproblem. I höstas berättade han om åkommorna för Hänt:

– Jag fick cancer i ändtarmen för några år sedan. En kula stor som en valnöt. Jag har opereras och strålats men den upptäcktes inte i tid. Och så fick jag pacemaker förra året men den krånglar, den är inte kalibrerad på rätt sätt så ibland känns det som att den slår flera slag åt gången. Jag har önskat att få ta bort den för är det så att hjärtflimret ligger konstant behövs den inte. Och jag ska till läkaren om en vecka och se om vi ska ta bort pacemakern. Läkaren sa: ”Det är något fel på den här vi satt in, det har inte hänt mig på 20 år” men då vägrade jag gå, de fick sätta in en annan direkt och det är den som strular lite nu, sa han då.

Ingvar Oldsberg lider av en lång rad hälsoproblem och snart måste han operera både höften och ett knä.

Men inte nog med cancern i ändtarmen och den krånglande pacemakern. Efter att en tidigare inplanerad knäoperation ställdes in av läkare i augusti tvingas han nu till att operera både knäet och höften. Därför är det kanske tur i oturen att Ingvar har mycket ledig tid just nu. För Expressen förklarar han:

– Jag tränar väldigt mycket. Jag har ju ett gym hemma i lägenheten eftersom mitt knä och min höft ska opereras. Så det är ju perfekt ju. Nu får jag tillfälle att köra cykeln och styrkemaskiner.

Före operationen åker Ingvar och flickvännen Maria Sandeblad på semester till Sydafrika.

Redan den 12 januari händer dock något glädjande. Då åker han på semester till Sydafrika med flickvännen Maria Sandeblad, 56:

– Så jag kommer ju ut både starkare och mer brunbränd ur det här.

Så blir Ingvar allvarsam igen då han återgår till att prata om sina häsloproblem:

– Det har varit så mycket med knät och höften, men den verkligt allvarliga grejen är min rygg. Det är ländkotorna som har gått av. Det hände för några månader sedan. Det bara small till. Nu måste jag träna upp musklerna runt kotorna innan knäoperationen blir. Därför har läkaren bestämt sagt att vi ska stärka ryggen först och sedan operera mitt knä.

Foto: IBL

LÄS OCKSÅ: Därför tvingas Ingvar Oldsberg lämna Bingolotto – de ersätter

LÄS OCKSÅ: Ingvar Oldsbergs skräck efter läkarens avslöjande: ”Vägrade gå”

SENASTE NYTT!