Därför tvingas Ingvar Oldsberg lämna Bingolotto – de ersätter

Ingvar Oldsberg tvingas lämna sitt jobb som programledare för Bingolotto på TV4. Nu står det klart att Agneta Sjödin och Lotta Engberg ersätter.

Under fredagen meddelade TV4 att Ingvar Oldsberg lämnar Bingolotto som programledare. Detta efter att produktionsbolaget gjort en intern utredning som visar på allvarliga arbetsmiljöproblem. Nu står det klart att det blir Agneta Sjödin och Lotta Engberg blir hans ersättare. Agneta Sjödin hoppar in som vikarie den 10:e och 17:e december. Därefter tar Lotta Engberg över och leder programmet under uppesittarkvällen före julafton och nyårssändningen, skriver Expressen.

TV4 bekräftar att det finns vissa problem med som pekar på brister i arbetsmiljön, och vill samtidigt poängtera att det hela inte ska ha något att göra med #MeToo-kampanjen.

– Eftersom det går att tolka in många saker i ”#metoo-relaterade händelser” vill jag understryka att det oss veterligen inte finns några uppgifter om sexuella trakasserier. Men jag kan bekräfta att produktionsbolaget gjort en utredning som visar på allvarliga problem med arbetsmiljön och att det är anledningen till att Bingolotto byter programledare, säger Åsa Barsness,  kommunikations- och HR-direktör, Bonnier Broadcasting och TV4, till Expressen.

LÄS OCKSÅ: Ingvar Oldsbergs skräck efter läkarens avslöjande: ”Vägrade gå”

Men Ingvar Oldsberg själv menar att han inte alls vet vad det handlar om.

– Jag vet inte vad anledning är. Jag har fått samma pressrelease som du har fått. Och de pekar inte på något specifikt. Man säger att det handlar om allvarliga arbetsmiljöproblem. Men jag tycker att det har varit bättre än någonsin, säger Oldsberg till Expressen, och fortsätter:

– Det är inga sexuella trakasserier eller så. Det kan vi vara säkra på. Det kanske kan vara om jag har styrt och dikterat, vilket man gör som programledare.

LÄS OCKSÅ: TV4-profilerna i ordbråk: ”Jihde ringde och var skitförbannad”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!