Därför blockar Suzanne Reuter Nemo – och hoppar av podden

Suzanne Reuter skulle ha medverkat i Nemo Hedéns podcast, men väljer nu att hoppa av. Dessutom blockerar skådespelaren honom, efter att hon reagerat starkt på ett inlägg som han har gjort på Instagram. "Jag skäms", skriver Nemo Hedén själv.

Nemo Hedén, 29, driver en av Sveriges mest populära intervjupodcasts, “Nemo möter en vän”, där han träffar kända gäster. Tidigare i veckan jublade medieprofilen över att han äntligen fått skådespelaren Suzanne Reuter, 64, att tacka ja till att medverka i podcasten och delade med sig av glädjen i sociala medier.

Men lyckan blev kortvarig. Nu meddelar Suzanne Reuter att hon hoppar av Nemos podcast innan de ens spelat in. På sin Instagram har Nemo Hedén publicerat ett sms från skådespelerskan, där hon skriver att hon inte längre vill vara med och att hon kommer att blockera honom. Anledningen är ett inlägg på Instagram som Nemo Hedén gjorde tidigare i veckan, där han jublade över att en av hans podcastintervjuer blivit en löpsedel i tidningen Aftonbladet.

“När jag ser din reaktion när du får ett löp på en kvällstidning och skriver hurra, blir glad och stolt så inser jag ju i tid att du och jag ska definitivt INTE göra något jobb ihop. Jag vill att du tar bort bilden på mig och texten att du och jag ska jobba ihop. Det kommer ALDRIG  att hända. Hälsningar Suzanne (jag blockerar dig nu)”, skriver Suzanne Reuter till podcastprofilen och bifogar en skärmdump på Nemos inlägg.

https://www.instagram.com/p/BVRbd4uAcGL/

Nemo Hedén skriver om avhoppet på Instagram och menar att han förstår Suzanne Reuters reaktion. Podcast-profilen menar också att han skäms över att ha uttryckt glädje över löpsedlarna och artiklarna som kvällstidningarna har skrivit, baserade på hans intervjuer.

“Denna incident blev en rejäl ångest-macka för mig nu. Jag skäms faktiskt lite nu. Känner skam. Och jag kommer härmed inte posta fler artiklar på mina sociala medier. Det är fan bara onödigt och ohärligt. För allt som oftast så är det ju ganska negativa saker som står i artiklarna. Det är snaskiga saker. Gottande i negativa saker så som döden, missbruk, ångest eller andra tragedier. Och jag vill inte vara någon som gottar mig i andras elände”, skriver han på Instagram och fortsätter:

“Jag vill att alla mina gäster ska ha en bra känsla av när dom gästar min podcast. Jag får lite ångest när jag tänker på att jag postat flera kvällstidningsgrejor här senaste året. Vill be om ursäkt för detta. Det är slut nu. Jag är glad för all PR podden får, såklart. Men jag är ingen kvällstidning. Jag är ingen journalist. Jag är bara en kille som gillar att snacka med spännande människor. Och så måste det förbli. Nya tider. Förlåt. Och tack Suzanne för väckarklockan.”

Foto: IBL