LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Dramatiska händelsen förändrade allt – Suzanne Axell tvingades sluta

05 apr, 2024 
Maria Broberg
Under 18 års tid var Suzanne Axell programledare för SVT:s Fråga doktorn.
I en ny intervju med Hänt berättar hon om den dramatiska händelsen som var en bidragande del till att hon sade upp sig från programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Love is blind-Sergio avslöjar sanningen bakom snackisen – parets bebislyckaBrand logo
Love is blind-Sergio avslöjar sanningen bakom snackisen – parets bebislycka

Efter 18 år och 36 säsonger av SVT:s hälsoprogram Fråga doktorn bestämde sig programledaren Suzanne Axell, 68, för att säga upp sig och arbeta vidare med andra projekt.

Att sluta jobba med Fråga doktorn var Suzannes eget val. I en ny öppenhjärtig intervju med Hänt berättar Suzanne om den dramatiska händelsen som fick henne att tänka om allt.

Suzanne Axell om resandet under inspelningarna: ’’Tufft’’

Under 12 års tid fick Suzanne pendla mellan Stockholm och Umeå, vilket innebar att hon pendlade omkring 130 mil i veckan med tåg.

Att resa så pass mycket tog på krafterna och de sista två åren var extra tuffa för Suzanne på grund av coronapandemin som satte press på inspelningsschemat.

– Vi hade ett tufft inspelningsschema innan också men då hade vi vissa pauser emellan som man ofta har i tv-produktioner. Men nu blev det bara hem, tvätta grejerna, nytt möte om nya programmet, packa väskan och åka.

Annons

Men det var inte bara resandet som fick Suzanne att tänka om, det var även en dramatisk händelse med hennes mamma som påverkade beslutet.

Under 18 år var Suzanne Axell programledare för SVT:s Fråga doktorn.FOTO: TT/Matilda Sandberg

Dramatiska händelsen fick Suzanne Axell att sluta: ’’Hade kommit till vägs ände’’

Idag är Suzanne Axells mamma 89 år och tillsammans med sina två systrar försöker Suzanne att göra livet så bra som möjligt för sin mamma.

Men under tiden som Suzanne jobbade med Fråga doktorn och reste mellan Stockholm och Umeå råkade hennes mamma ut för en olycka där hon skadade sig ordentligt.

– Min mamma föll och bröt sitt lårben, klassiskt för alla kvinnor över 85. Då började jag fundera på livet, vad lägger jag tiden på och sådana här saker, berättar Suzanne och fortsätter:

– Det var mycket tankar och funderingar. Sen till slut måste man fatta ett beslut. Jag sa upp mig själv från ett väldigt fint och bra tv-jobb. Men jag kände att det hade kommit till vägs ände på något sätt.

Suzanne menar att det var många småvägar som ledde henne till hennes stora beslut, men att hennes mamma hade en central del i det hela.

– Det var väldigt mycket för min mammas skull. Det skulle inte vara kul att sitta på en tågstation och höra att min mamma inte finns mer.

FOTO: TT

Annons