Suzanne Axell slutar som programledare för Fråga doktorn – berättar om anledningen

Suzanne Axell slutar som programledare för Fråga doktorn.
Nu avslöjar hon anledningen bakom beslutet.
– Tufft, säger hon i SVT:s pressmeddelande.
TV: Benjamins ord om relationen med Amadeus – sov över hos Carola
Slå på ljud

SVT:s populära program Fråga doktorn har sänts i flera år och har därav sin trogna stora tittarskara.

Suzanne Axell har lett programmet i 18 år – men nu kommer en tvist. Suzanne har nämligen valt att ta en annan roll i programmet. Istället kommer Sofia Rågenklint att ta över som programledare.

LÄS MER: Perrellis snuskiga pik till maken Anders

– Jag är en av dem som suttit bänkad vecka efter vecka framför Fråga doktorn. Suzanne Axell är ju Fråga doktorn och det känns hedrande att få ta över stafettpinnen nu när hon själv väljer att ta en annan roll i programmet, säger Sofia i ett pressmeddelande.

Suzanne är tydlig med att hon inte slutar helt.

– Nej, jag slutar inte på Fråga doktorn. Jag slutar som programledare, men fortsätter att jobba i redaktionen. Jag kommer att göra reportage och följa upp en del av alla våra fina gäster som vi har haft genom åren, för att se vad som hänt i deras liv.

– Direktsändningarna varje vecka har inneburit att jag har haft 130 mils pendling till jobbet, och det är tufft i längden. 18 år med ett program i SVT är stort och jag funderade länge innan jag tog detta steg, säger Suzanne Axell i pressmeddelandet.

Kommer bli saknad av sina kollegor

Doktor Karin Granberg fortsätter i samma roll och berättar hur det känns att få en ny parhäst.

– Suzanne är unik och kommer att saknas. Sofia är likaså fantastisk. Det är verkligen en förmån att få jobba tillsammans med henne och jag ser fram emot programmen, vilket jag också hoppas att alla som tittar också gör.

Även programchefen Bengt Strömbro uttalar sig om den plötsliga ändringen i SVT:s pressmeddelande.

– Suzanne Axells insatser för Fråga doktorn är ovärderliga och hon är en betydande anledning till att programmet varit och fortsatt att vara ett av landets populäraste tv-program. Därför är jag glad och tacksam över att vi får fortsätta jobba med Suzanne och att hon blir kvar om än i en annan roll i Fråga doktorn, vilket jag vet kommer att glädja många tittare. Vi har jobbat med Sofia i flera produktioner från Umeå tidigare och hon har ett brinnande intresse för hälsofrågor och kommer med sin långa rutin att bli en självklar programledare för Fråga doktorn.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrellis svar efter kritiken mot utseendet

LÄS OCKSÅ: Tobias Karlssons plötsliga vändning i Let’s dance – efter vägran mot TV4

SENASTE NYTT!