LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Döden gör sig påtaglig för Suzanne Axell – talar ut om nattsvarta tiden

29 jun, 2024 
Elvira Reer
Suzanne Axell
Suzanne Axell sörjer.
Hon berättar för Hänt hur hon den senaste tiden gått på hela fem begravningar.
– Jag har haft det väldigt tufft, berättar hon.
Annons
Vad äter du när..: Hemma hos Suzanne AxellBrand logo
Vad äter du när..: Hemma hos Suzanne Axell

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Suzanne Axell, 68, är en av Sveriges mest folkkära programledare. Under åren har vi fått följa henne i program som Go Kväll och Let's Dance, men framförallt i SVT:s Fråga Doktorn. I hela 21 år fick vi se henne leda hälsoprogrammet, innan hon till sist valde att säga upp på grund av tuffa inspelningsscheman, samt att hon ville arbeta vidare med andra projekt.

Under 2022 släppte Suzanne en bok som heter Livet efter 60 och på senare tid har hon synts som ansiktet utåt i en reklamkampanj för vårdbolaget Kry.

Suzanne Axell berättar om det tuffa året – döden gör sig påtaglig

När Hänt stöter på Suzanne på Johan Carléns, 61, sommarfest, berättar hon att hon har velat fokusera på att göra saker som får henne att må bra den senaste tiden. Då livet ibland kan vara väldigt tufft och hårt.

– Kommer det roliga saker så kommer jag alltid säga ja. Jag beslutade mig för det när jag valde att säga upp mig från Fråga Doktorn, att jag ville säga ja till roliga saker i livet, säger Suzanne till Hänt och fortsätter:

Annons

– Jag tror ibland att vi gör för mycket måsten, eller ”jag ska” och sånna saker. Så jag tror att man ibland bara måste säga "ah men nu vill jag ha roligt".

Suzanne delar även med sig av den tuffa perioden hon har gått igenom. Hon förklarar att hon hade det väldigt kämpigt förra året, då hon förlorat fem närstående.

– Jag har suttit på fem begravningar det senaste året, det är människor jag tyckt väldigt mycket om och det är människor som har betytt jättemycket för mig, berättar hon för Hänt.

"Har pendlat mellan ljuset och mörkret"

Suzanne berättar vidare att hon hela tiden pendlat mellan ljuset och mörkret efter den tuffa tiden och trots att det har hänt mycket roliga saker i hennes liv på sistone bjuder livet ibland på motgångar:

– Det är ju ingen som bara får solsken och rosor, det kommer ju de här hemska åren också. Så jag har haft det väldigt tufft på det sättet, säger Suzanne.

– Och jag tänker inte skämmas ett dugg för att jag har varit ledsen över att människor jag älskar har försvunnit, tilläger hon.

Annons

Suzanne fortsätter med att säga att det viktiga för henne just nu är att tänka positivt.

Suzanne vill njuta av sommaren

När Hänt frågar Suzanne vad hennes sommarplaner är, berättar hon att hon ska passa på att bada. Att hon både har fixat och donat med huset och att hon ska plantera rosor. Dessutom har hon har renoverat ett gammalt växthus, vilket förlänger hennes sommar lite grann.

– Jag hoppas att jag har en liten sol på insidan av mig själv ändå, man får sina hårda smällar av livet ibland men jag försöker alltid tänka positivt, avslutar Suzanne.

FOTO: TT

Annons