LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Suzanne Axell om hårda kritiken – nu talar hon ut efter uppståndelsen

24 mar, 2023 
Simon Lundh
Suzanne Axell
Efter uppståndelsen om den före detta Fråga Doktorn programledaren.
Nu uttalar sig Suzanne Axell om kritikstormen.
– Jag blir ledsen, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Suzanne Axells okända relation till Tobias Bader – så känner de varandraBrand logo
Suzanne Axells okända relation till Tobias Bader – så känner de varandra

Suzanne Axell, 67 har de senaste åren främst förknippats med program som Go´kväll och Fråga Doktorn. Efter 21 år valde hon dock att hoppa av tåget och istället satsa på andra karriärsmöjligheter.

Sedan en tid tillbaka syns hon som ansiktet utåt för vårdbolaget Kry i en stor reklamkampanj. En kampanj hon har fått kritik av i både sociala medier men också i Dagens ETC.

Nu väljer Suzanne Axell att bemöta kritiken. Något hon gör i samband med en intervju i Expressens Hälsoliv.

Suzanne Axell svarar på kritiken efter samarbetet med vårdbolaget Kry

I mötet med Hälsoliv förklarar hon hur kritiken har påverkat henne.

– Jag blir ledsen, för det verkar som att folk tycker att jag bara ska sitta hemma på min kammare och rulla tummarna och tänka tillbaka på åren på SVT trots att det är två år sedan jag slutade där, men jag tänker fortsätta jobba, säger 67-åringen under intervjun.

Suzanne Axell fortsätter och utvecklar sitt resonemang om den kritik hon fått motta.

Annons

– Det är sorgligt att arga herrar mejlar och är elaka och upprörda över vad jag väljer att arbeta med. Jag fick ett erbjudande, det är inget jag ska behöva skämmas för. Och nej, jag jobbar inte gratis för ett privat företag, bara för många välgörenhetsprojekt i det tysta. Starka kvinnor upprör tydligen när vi har mage att ta plats.

Så kom Suzanne Axell i kontakt med Kry

Samarbetet med vårdbolaget Kry för Suzanne Axells del inleddes förra våren. Då blev hon tillfrågad av vårdjätten att programleda deras direktsända program ”Doktorn svarar live”. Att hon sedan valde att fronta reklamkampanjen som ansiktet utåt berodde bland annat på att hon tyckte att det var en rolig produktion att jobba med något som framgår i intervjun.

Suzanne Axells relation till SVT idag

Under två decennium programledde Suzanne välkända program från SVT studion i Umeå. Nu berättar hon om relationen till kanalen som hon lämnade efter 21 år.

Annons

– Jag hade många fina år på SVT. Jag valde att själv att säga upp mig efter 617 avsnitt av Fråga doktorn, mycket på grund av att det tog på krafterna att pendla 130 mil i veckan till Umeå och för att nära och kära behöver mig här i Stockholm, säger Suzanne.

Kanalen försökte få Suzanne till att fortsätta i minst två år till berättar hon, men att bryta alla band till SVT vill inte Suzanne göra och hon håller dörrarna öppna för att medverka i andra produktioner.

– Jag skulle gärna vara med i min tävlingspartner David Sundins ”Bäst i test” eller gästa andra SVT-program, men det är mest andra kanaler som har hört av sig för gästspel.

FOTO: Ola Axman/Aftonbladet/TT

Annons