LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Chockerande summan som skådisarna får för Tomten är far till alla barnen

31 dec, 2023 
Filmen Tomten är far till alla barnen hade premiär 1999 och är sedan dess ett måste för de flesta att kika på under julen.
Men hur mycket får skådespelarna egentligen för filmen?
Nu avslöjar Dan Ekborg chockerande summan.
Annons
Katarina Ewerlöf ser tillbaka på Tomten är far till alla barnen: ”En terapifilm”Brand logo
Katarina Ewerlöf ser tillbaka på Tomten är far till alla barnen: ”En terapifilm”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tomten är far till alla barnen är en klassiker som de flesta kikar på under jul. Filmen hade premiär 1999 och varje julaftonskväll går filmen på tv.

En av skådespelarna som medverkar i klassikern är Leif Andreé, 65, han har tidigare berättat för Hänt om inspelningen som skedde för över 20 år sedan.

– Vi spelade in den 99 eller 2000, jag brukar komma ihåg allt men inte nu. Men just den inspelningen den var otroligt rolig och fantastisk. Och samtidigt som den tog så mycket syre. För vi var rätt många skådespelare och det finns så många egon så man var rätt slut när man kom hem på kvällarna. Men det var otroligt roligt, säger Leif.

Dan Ekborg om lönerna inom teaterbranschen: ”Folk tror att vi har tjänat multum”

I den folkkära succéfilmen kan vi se flera kända skådespelare bland andra Dan Ekborg, Anders Ekborg, Peter Haber och Katarina Ewerlöf. Filmen kom nyligen på tal när Dan Ekborg gästade Malin Norlanders Youtube-kanal. Duon diskuterar då lönerna inom teaterbranschen och kommer in på pensionen.

Annons

– Men det är väl inte dåligt betalt?, frågar Malin.

– Det här är något som folk tror, det är så roligt va. Jag ringde runt till mina kompisar från scenskolan och frågade vad de har i pension. En har trettontusen en har tolv och en har fjortontusen. Folk tror att vi har tjänat multum, alltså är man på en teater så tjänar du inga pengar, säger Dan.

Chockerande summan som skådisarna får för Tomten är far till alla barn

Malin säger då att man borde tjäna mer när man är skådespelare och med i filmer.


– Ja om du gör en film så jobbar du 10 dagar på en film då får du dagsgage, sen får du inget annat Sen är den filmen slut, du får inget mer du har ingen reprisersättning.

Dan kommer då in på den folkkära filmen Tomten är far till alla barnen och avslöjar chockerande summan som Malin häpnar över.

– 253 kronor på alla visningar på alla kanaler.

– Jag tror många tänker att Tomten är far till alla barnen har gjort alla er er stenrika, säger Malin.

– Ja, skrattar Dan och svarar: Det är komiskt faktiskt.

FOTO: Mark Earthy/TT EXPRESSENAnnons