ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bluffen i Tomten är far till alla barnen – skådespelaren bekräftar

24 dec, 2022 
Leif Andrée och Tomten är far till alla barnen
Tomten är far till alla barnen är en svensk filmklassiker i juletid.
Nu avslöjar skådespelaren Leif Andrée bluffen om filmen som tittarna inte känner till – samt hur stämningen på inspelningsplatsen egentligen var.
– Vi var rätt många skådespelare och det finns så många egon så man var rätt slut, säger Leif till Hänt
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vem sa det? – Tomten är far till alla barnenBrand logo
Vem sa det? – Tomten är far till alla barnen

Tomten är far till alla barnen är en riktig julklassiker som de flesta nog har sett någon gång. Varje julaftonskväll går filmen på tv och i år är inget undantag.

En av skådespelarna som medverkar i klassikern är Leif Andreé, 65, som i en intervju med Hänt berättar om inspelningen som skedde för över 20 år sedan.

– Vi spelade in den 99 eller 2000, jag brukar komma ihåg allt men inte nu. Men just den inspelningen den var otroligt rolig och fantastisk. Och samtidigt som den tog så mycket syre. För vi var rätt många skådespelare och det finns så många egon så man var rätt slut när man kom hem på kvällarna. Men det var otroligt roligt, säger Leif.

Chockerande detaljen om inspelningen som tittarna inte känner till

Vad som dessutom kommer på tal är att det finns en stor bluff i filmen som de flesta nog inte känner till. Hela filmen utspelar sig i en villa under ett julfirande men vad Leif nu kan avslöja är att villan bara är kulisser.

Annons

– Vi spelade in allting, förutom utomhusscenerna som var i en villa ute i Nacka, men allting annat i en studio på Filmhuset. Så alla scener som är inomhus är i en studio. Så vi var där hela tiden tillsammans, säger han.

Tomten är far till alla barnen spelades in i en studio.
Tomten är far till alla barnen spelades in i en studio. Foto: TT

Relationerna efter inspelningen – kan det bli en ny version av filmen?

Även om det har gått över 20 år och Leif gjort många andra jobb sedan Tomten är far till alla barnen-inspelningen så är det än idag en stor favorit.

– Jag ser tillbaka på den inspelningen med glädje för den var så jävla rolig. Samtidigt så var de så jävla tung, man fick ta för sig, det var mycket viljor.

Har du kontakt med de andra skådespelarna idag?

– Jaa för tusan. Lena Eriksson är en av mina bästa vänner, jag jobbar med Katarina Ewerlöf nu i Revisorn.

Är det någon du inte har kontakt med?

– Nja de är så med film och tv att man träffas, blir en familj och sen skiljs man. Vissa hör man av sig till och vissa inte. Skulle man ha kontakt med alla som man har jobbat med så skulle jag sitta i telefon 26 timmar om dygnet. Men jag stöter på de flesta.

Och till den kanske viktigaste frågan av de alla. Skulle Leif Andrée vara på att spela in en ny version av filmen om det blev aktuellt? Så här svarar han:

– Direkt, direkt, direkt. Tomten är far till alla barnbarnen ska den heta.

FOTO: TT

Annons