LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Striden om Lill-Babs lägenhet är över – efter ny överenskommelse

06 nov, 2020 
Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Lill-Babs Svensson
Det har gått över två år sedan Lill-Babs gick bort.
Sedan dess har dottern Malin Berghagen velat ta över hennes lägenhetskontrakt, varpå hyresvärden har vägrat.
Nu har konflikten mellan parterna äntligen fått en lösning.
Annons
Kristin Kaspersens hyllar sonen Filip LamprechtBrand logo
Kristin Kaspersens hyllar sonen Filip Lamprecht

Den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort i sviterna av cancer under våren 2018. Hon blev 80 år gammal. Beskedet kom som en chock både för svenska folket men framför allt för hennes döttrar. Hon lämnade ett stort tomrum bakom sig och hennes lägenhet har sedan dödsfallet stått utan ägare.

Sedan artistens bortgång har hennes döttrar Malin Berghagen, 54, Kristin Kaspersen, 51, och Monica Svensson, 65, kämpat med att överta hennes hyreskontrakt. Lill-Babs bodde i en våning på Östermalm på 110 kvadratmeter, som även dottern Malin var skriven på i slutet.

Därför flyttade dottern Malin in

Det var när Lill-Babs insjuknade som Malin flyttade hem från Mallorca för att vara nära familjen. Då folkbokförde hon sig på lägenheten så att deras mamma aldrig skulle behöva bo på ålderdomshem.

”Vi lovade mamma att hon aldrig skulle behöva bo på ålderdomshem och att vi skulle bo tillsammans med henne”, har Malin Berghagen tidigare skrivit på sin blogg.

Annons

Men plötsligt gick allt mycket snabbare än väntat och den folkkära artisten från Järvsö lämnade allt bakom sig. Under hennes sista tid i livet var det självklart inte tal om att skriva över lägenheten på Malin – något som hon tycker att man borde ha förståelse för.

”Nu blev mamma oväntat sjuk, hela vår värld vändes upp och ner och ingen av oss tänkte på att om mamma skulle dö är det bäst hon skriver över lägenheten på mig”, fortsätter hon.

Malin Berghagen om konflikten

Dödsboet ägs av en hyresgästförening som Malin har varit i tvist med om lägenheten under en lång tid. Malin har tidigare berättat om bråket mellan henne och hyresvärden. Hon är väl medveten om att hon vill en sak och att hyresvärden vill en annan, men samtidigt måste de hålla det på en professionell nivå.

”Vi samtalar också om skidåkning, vi är trevliga och artiga för båda vet att han har inget emot mig personligen och jag har inget emot honom heller. Att kunna skilja på person och sak är viktigt”, skrev Malin för en tid sedan på bloggen.

Annons

Den hemliga överenskommelsen

Men nu ska alltså parterna ha kommit till en lösning. Det var i tisdags som tvisten äntligen skulle komma till sitt slut under en förhandling i hyresnämnden. Nu rapporterar Hem & Hyra att Malin Berghagen och hyresgästförening har kommit överens om en lösning.

Exakt vad överenskommelsen innebär är fortfarande oklart och ingen vill kommentera ärendet ännu.

”Jag har inga kommentarer”, skriver Stefan Blombergsson, familjens advokat, i ett sms till Expressen.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, Karin Törnblom/TT

Annons