LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Stort bildspel: Hemma hos nygifta Johan Jureskog

11 mar, 2017 
Lina Arvidsson
I en 6-rummaren på Östermalm i Stockholms innerstad hittar vi nygifta stjärnkocken Johan och Paulian Jureskog.
Annons

Stjärnkocken Johan Jureskog möter oss i den luftiga hallen. Han är lite nyvaken efter en eftermiddagslur, men på gott humör. Ikväll ska han och hustrun Paulina bjuda några vänner på middag i våningen på krogtäta Östermalm i Stockholm.

Han har precis kommit hem från USA efter att ha filmat säsong två av “Världens bästa burgare”. Men ikväll är det inga hamburgare som ska ätas. Argentinska jätteräkor ligger på köksbänken intill endiver, mandlar, ankbröst och en bit av världens dyraste kött: kobebiff. Till dessert ska det bli karamellpudding.

Snart kommer Paulina, 27, hem från jobbet som area manager och slår sig ner i köket med oss medan Johan vant pysslar med maten. Bredvid spisen sitter jaktlabradoren Veil som är tillfällig gäst i hemmet. Då och då hamnar en bit från skärbrädan hos den belåtna hunden. Paulina och Johan gifte sig i somras och har bott i våningen i ett år. Hittills är köket lägenhetens naturliga hjärta.

Annons

– Vi är nästan hundra procent av tiden i köket. Vi älskar att ordna middagar med våra vänner. Då står vi här och pratar och tar en drink medan Johan lagar maten, säger Paulina.

– Vi gillar ju också att äta ute, bara du och jag, säger Johan.

Förutom det självklara matintresset skvallrar inredningen om ett intresse för både konst och film. Det första som möter besökaren är en stor bild av Clint Eastwood signerad den amerikanska kändisfotografen Annie Lebovitz, 67. 6-rummaren har högt i tak med stuckaturer och stora fönster som släpper in massor med ljus. Köket renoverades av den föregående ägaren, en industridesigner vilken gjorde det som första version av en ny kökskollektion. Därför finns det flera finesser som vanligtvis inte återfinns i ett hushåll. Som snabbfrysen, eller ”blast freezer”, om man snabbt behöver kyla något, eller att tv:n kommer upp ur köksbänken.

Köttet doftar underbart där det fräser i stekpannan och räkorna ser oemotståndliga ut. Men det är inte varje dag som middagen är så exklusiv.

– När jag är ensam kan jag äta fil och flingor. Eller gröt, det är nog min favorit. Äter vi tillsammans så slänger vi hop en pasta, säger Paulina.

Se alla bilder hemma hos Jureskog nedan:

Foto: Malin Bondeson

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons