LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Storebror Antoine Duplantis, 26, gör debut i Sverige-tröjan: ”Coolt”

13 nov, 2022 
Maja Slobodnik
Antoine Duplantis och lillebror Armand Duplantis.
Armand ”Mondo” Duplantis har gjort succé i Sverige.
Nu är även hans storebror Antoine Duplantis, 26, på väg in i leken.
I veckan har han spelat sina första matcher och gjort landslagsdebut.
Annons
Armand Duplantis om framtida barn och stavhoppBrand logo
Armand Duplantis om framtida barn och stavhopp

Den 8 november åkte Antoine ”Toine” Duplantis, 26, till Teneriffa tillsammans med det svenska landslaget i baseball. Det blev inga höjdar resultat under Teneriffa-veckan – fyra förluster på fyra dagar.

Men Toine, storebror till 23-åriga höjdhopparikonen Armand ”Mondo” Duplantis, var nöjd över att få representera blågult.

– Det var en cool upplevelse. Jag älskade kepsen med de tre kronorna på! Och färgerna på matchstället. Det var en rolig erfarenhet och jag hoppas få dra på mig Sverige-tröjan igen i framtiden, säger baseballspelaren till Sportbladet.

Annons

”Han är på en annan nivå...”

Toine har spelat baseball länge och var en supertalang under skoltiden i USA. Han var till och med rekordhållare i ett av USA:s mest kända collegelag, Louisiana State University med flest träffar som slagman, skriver Sportbladet.

Hans talang gick inte obemärkt förbi och han blev uttagen att spela för New York Mets, ett av de mest kända baseballklubbarna i USA. Toine klarade dock inte att knipa en plats i laget när det väl var dags och sen dess har idrottskarriären lagts på is.

Antoine Duplantis iklädd kepsen med tre kronor.
Antoine ”Toine” Duplantis går i lillebror Armand ”Mondo” Duplantis fotspår och satsar på idrotten i Sverige.

Det var i somras som Svenska baseballförbundet kom med beskedet att den äldre Duplantis-brodern skulle representera Sverige under Teneriffa Week.

Annons

”Breaking news! Förbundskapten och staben har glädjen att meddela att Antoine Duplantis har tackat ja till att representera Sverige under Teneriffa Week samt under EM i september 2023”, skriver man i ett pressmeddelande”, skrev förbundet i ett pressmeddelande.

Och förbundskapten Richard Reimer står fast vid att det var ett bra beslut.

– Det syns att han är en väldigt duktig spelare. Han är på en annan nivå jämfört med de andra killarna i laget, säger Reimer till Sportbladet.

Ska gifta sig med kärleken Emily

Precis som Mondo Duplantis verkar Toine inte ha några problem på kärleksfronten. I februari i år friade han till flickvännen Emily Daigle och i början av januari nästa år ska de bli herr och fru Duplantis.

Bröderna Duplantis tillsammans med sina flickvänner.
Bröderna Duplantis och deras flickvänner umgås när de befinner sig i samma land.

Paret studerade på samma universitet i Louisiana och har varit tillsammans i över fyra år. På sociala medier syns de umgås lillebror Mondo och flickvännen, till lika modellen, Desiré Inglander.

FOTO: Instagram

Annons