Armand Duplantis underbara besked efter guldregnet

Armand och Desirée.

FOTO: TT/Lairys Laurent/ABACA/Shutterstock
Två tävlingar återstår för friidrottaren Armand "Mondo" Duplantis, 22. Men det finns en oro att motivationen tryter efter världsrekorden.
Levengoods sextips till Armand Duplantis
0:29

Efter reklamen: Levengoods sextips till Armand Duplantis

(0:29)

Slå på ljud

Armand "Mondo" Duplantis, 22, har tagit svenskarna med storm, och inte minst friidrottsvärlden efter guldregnet denna säsong. Friidrotts-VM i USA i slutet av juli gick som en dans på rosor för amerikanen med VM-guld och världsrekord på höjden 6,21 meter och efteråt firade han tillsammans med flickvännen Desiré Inglander, 21. Inte långt efter lade han till ett EM-guld på meritlistan när han deltog i tävlingarna i Tyskland. Trots att Mondo har hela Sverige bakom sig pyr nu en oro att 22-åringen kommer att nöja sig med sina guld och inte prestera med samma motivation under kommande två tävlingar, skriver Sportbibeln.

"Jag tänker alltid på världsrekord"

Men självklart behöver vi inte oroa oss när det kommer till Mondo för han tänker alltid på världsrekord, säger han till SVT Sport.

– Jag har två tävlingar till. Så klart vill jag vinna båda. Det vore roligt att försöka på världsrekord igen, berättar han för tv-kanalen.

Armand Mondo Duplantis.

Mondo har tagit både VM-guld och EM-guld under sommaren.

FOTO: Lairys Laurent/ABACA/Shutterstock

Trots den intensiva sommaren med flera stora tävlingar och hård träning menar han att har kraft kvar.

– Jag har energi kvar för två-tre tävlingar. Det känns som att jag är laddad för de två som är kvar. Det känns som att det finns mycket mer kvar att göra, säger friidrottaren till SVT.

De två tävlingarna som återstår denna säsong är båda Diamond League-tävlingar. i Bryssel och i Zürich.

FOTO: TT/Lairys Laurent/ABACA/Shutterstock

FRÅN FÖRSTASIDAN