LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Stora ekonomiska smällen för Marko & Irma – ändrades mitt under bygget

09 apr, 2024 
Husbygget i tv-serien Marko & Irma är i full gång och i vanlig ordning är det fart och fläkt som gäller.
Men dock slutade det med att kostnaderna behövde gå över budget.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Irma Lehtosalos stora chock – därför missar de firandetBrand logo
Irma Lehtosalos stora chock – därför missar de firandet

För drygt två år sedan fick Marko "Markoolio" Lehtosalo, 49, en idé om att låta ett tv-team följa honom när han skulle hjälpa sin mamma Irma Lehtosalo, 68, att renovera hennes hus.

Det slutade med total succé och idag är Irma en av Sveriges mest folkkära kändisar. Hennes medverkan blev så pass uppskattad att hon både fått nya vänner och massa fans.

– Jag har fått så mycket vänner, så mycket kompisar. Jag tycker det är jätteroligt. Utan Marko hade det inte blivit såhär, sa Irma när hon gästade Efter fem.

Stora smällen för Marko & Irma – merkostnader

Nu är de återigen tillbaka i tv-rutan med en ny säsong. Den här gången ska det byggas altan, pool, bastu, bod och hundgård. Men det man kanske inte tänker på när man bygger saker är att det kan tillkomma en hel del saker. Som till exempel stenarbete.

Annons

Kunde ni hålla budget?

– Ja, vi höll budget. Skillnaden var väl när de ville ändra någonting så fick vi lyfta det, då blev det ju en merkostnad i deras val. Annars höll vi budget. De valde ju till lite mer stenarbete på grund av arbetet kring det kommunala vattnet, säger byggledaren Daniel Hammarström till Hänt och fortsätter:

– Nej men det är precis som ett vanligt projekt, när man ändrar någonting till någon annan detalj så blir det ju en mellanskillnad. Men det som är finast är ju att det är ett betalt samarbete som jag gillar och att det inte är massa bjud hit och dit. Givetvis så lägger man ju manken till lite extra själv eftersom det är Marko och Irma. Men kostnaderna är ju betalda och det är så Marko vill ha det.

Irma Lehtosalo om framgångarna

I veckans avsnitt är det ännu mer bygge som står på agendan men de åker också till Norrland där Irma ska få följa med på jakt. Med andra ord hittar de på alla möjliga saker och de berättar också gärna om minnen och desto tyngre saker som bortgångna familjemedlemmar.

Men de berättar också om framgångarna. I ett avsnitt berättade Irma att hon har mycket större friheter nu på den ekonomiska fronten.

– Ekonomiskt är det kanonbra. Man kan betala räkningar, man kan köpa mat, det är en trygghet eller vad man säger, Förut var jag beroende av mina barn för att klara mig ekonomiskt. Men nu har vi bytt plats och jag kan ge dem istället. Det känns jättebra i hjärtat att jag kan ge tillbaka, berättade Irma.

FOTO: TV4

Annons