TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

De betalar för bygget i Marko och Irma – enorma summan

02 apr, 2024 
Den nya säsongen av Marko & Irma är i full gång och bygget går som på räls.
Nu berättar byggledaren Daniel Hammarström om kostnaderna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mauri Hermundssons okända relation till Markoolio – draget på KristallenBrand logo
Mauri Hermundssons okända relation till Markoolio – draget på Kristallen

Marko "Markoolio" Lehtosalo, 49, och hans mamma Irma Lehtosalo, 68, har blivit två av Sveriges mest folkkära personer i och med deras serie Marko & Irma. Efter förra årets dunder-succé var det nästan givet att det skulle bli en säsong till.

En annan som var med i förra säsongen var byggledaren Daniel Hammarström och även han gör comeback i säsong två.

– Ja, det var så roligt att jobba med dem så det var självklart att tacka ja i år igen. Vi har ju blivit som väldigt bra bekanta. De är relativt okomplicerade att jobba med, berättar Daniel för Hänt.

Byggledaren Daniel om bakslaget med boden

Till skillnad från allt mögel och bakslag förra året så har allt har gått som på räls den här gången och det ska byggas altan, pool, bod, hundgård och bastu. Daniel berättar att vägen till framgång stavas: en bra tidsplan.

Annons

– Jag är ju extremt noggrann med tidsplaner och att de ska hålla. Jag gör ju aldrig några glädje-tidsplaner för de håller aldrig. Jag gör ju realistiska planer och ser till att de håller. Först kan en kund tycka "oj, ska det här ta sex veckor", men när vi är klara på tid så är det ju den upplevelsen man vill ha. Den positiva känslan är viktig, säger han till Hänt.

MARKO OCH IRMA
FOTO: TV4

Det enda som blivit lite fel den här säsongen är i kvällens avsnitt när det ska byggas bod och Daniel inser att marken är alldeles för ojämn.

Det känns som att allt gått som på räls, förutom det här med boden?

– Ja, det har det. Just planeringen med tidsplanen är viktig att vi varit väldigt tydliga med. Men sedan har vi ju bristerna då med Marko och Irma som inte lyssnade riktigt på hur det skulle förberedas och det var där det blev lite meningsskiljaktigheter.

Annons

Som tur är ledde inte detta till någon fördröjning, eftersom det fanns marginal i tidsplanen.

– Nej, jag fick hantera det helt enkelt. Men som jag sa med tidsplanen, jag bygger alltid in lite luft, kanske en halv dags luft som man kan använda för att lösa problem, förklarar Daniel.

Sanningen om pengarna – Marko betalar allt

Något som många tittare undrar är vem som egentligen betalar för kalaset och precis som förra säsongen är det Marko som håller i stålarna.

Kunde ni hålla budget?

– Ja, vi höll budget. Skillnaden var väl när de ville ändra någonting så fick vi lyfta det, då blev det ju en merkostnad i deras val. Annars höll vi budget. De valde ju till lite mer stenarbete på grund av arbetet kring det kommunala vattnet, säger Daniel och fortsätter:

– Men kostnaderna är ju betalda och det är så Marko vill ha det.

Vad allt kostade i slutändan är dock lite svårt att veta, inte ens Daniel vet eftersom det är så många olika aktörer.

– Jag har tyvärr inte den summeringen, eftersom det har funnits en budget hos mig och lite separata budgetar. Det är ju så många, allt ligger ju inte under min budget. De har ju köpt en bastu till exempel och den är inte via mig, säger han till Hänt.

FOTO: TV4

Annons