Artikeln innehåller reklamlänkar

Stor golvad av Linnea Henrikssons Så mycket bättre-tolkning

linnea henriksson sjunger i Så Mycket Bättre

Linnea Henrikssons tolkning av låten ”Svartskallar” får Stor att tappa hakan i Så mycket bättre. ”Det här är för mig vad allt handlar om”, säger Stor.
Linnea Henriksson hyllas efter ärliga bilden efter graviditeten: ”Powerkvinna”
Slå på ljud

I kvällens avsnitt av Så mycket bättre tar artisten Linnea Henriksson, 32, sig an ett ämne som hon tidigare aldrig gjort i musiken när hon tolkar rapparen Stors, 31, låt ”Svartskallar”. En låt som enligt Linnea har en otroligt stark text, som tar upp stereotypa bilder och fördomar.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

– Jag kan inte säga att jag förstår hur det är att bli utsatt för rasism. Jag kan inte säga hur det är att gå in i ett rum och bli utsatt för fördomar och stereotypa bilder baserat på hur jag ser ut, för jag är en vit person från Halmstad som heter Linnea Henriksson – det är ingen fara, säger Linnea Henriksson i programmet och fortsätter:

– Men bara för att jag inte kan säga att jag förstår betyder ju inte det att jag inte kan stå bakom fighten. På samma sätt som jag vet att du står bakom mig i den feministiska kampen, säger hon och tittar på Stor.

Linnea Henrikssons tolkning blir en låt om feminism och metoo – en rörelse som Linnea kände otroligt starkt för när den slog igenom för ungefär ett år sedan. Nu för tiden får hon olyckligt nog inte samma känsla när hon tänker på det.

– Man pratar om det som en fluga, eller någonting som råkade hända: ”Gick inte det här med metoo lite för långt?”. Men vadå ”det där med metoo”?! Jag hade sån jävla vinnarkänsla när folk vågade vittna om saker, men jag känner tyvärr inte riktigt så längre. Det känns som att det har blivit tyst igen.

Starka känslor hos Stor

Linneas version av låten, som hon ger namnet ”Småtjejer”, får Stor att tappa hakan. Redan innan hon går upp på scenen går han fram till henne för att ge henne en kram. Och när Linnea kommit en bit in i låten klarar han inte längre av att sitta kvar på stolen.

– Det här är för mig vad allt handlar om. Det här är det fetaste, det här är det viktigaste, säger Stor till Linnea efter hennes framträdande.

Stor förklarar vidare om hur han känner över tolkningen.

– Jag tror det är många personer som kommer gilla den här låten och känna styrka i den. Och att det kommer från en låt som hon har tolkat av mig, det gör mig bara jättestolt.

LÄS OCKSÅ: Albin Lee Meldaus ursäkt efter orden i Så mycket bättre

LÄS OCKSÅ: Artisterna i tårar efter Stors ord i Så mycket bättre

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN