Stina Wollter bryter ihop i Min Sanning – sorgen efter pappa Sven Wollter

Anna Hedenmo, Stina Wollter

Stina Wollter satt vid hennes pappa Sven Wollters sida när han dog.
Nu bryter hon ihop i tv när det sorgliga ämnet kommer på tal.
– Vad fort det gick, säger hon.

Stina Wollter, 56, är författare, konstnär och numer även kroppsaktivist. Efter att hennes pappa Sven Wollter gick bort har sorgen efter honom lämnat stora spår.

LÄS MER: TV4:s besked om Christer Sjögren i Bingolotto

Det var den början november i höstas som Sven Wollter tog sitt sista andetag, han blev 86 år gammal. I över 60 år hade han underhållit svenska folket med olika filmer och serier, som Änglagård-filmerna, Van Veeteren-filmerna och den populära serien Solsidan. Utöver sina fantastiska skådespelartalanger har Sven även hyllats för sin värme och sitt stora hjärta.

Men i slutet av oktober testades han positivt för covid-19, och efter en tids sjukdom orkade han till slut inte längre. Hans sista tid i livet spenderade han på intensivvårdsavdelningen i Luleå, där han bodde.

Stina Wollter var med när pappa Sven dog

Vid hans sida hade han alla sina nära och kära, och därmed dottern Stina. Det var Stina som fick den tunga uppgiften att gå ut med beskedet, på Instagram skrev hon då:

”Vårt innerligaste tack till personalen som vårdat honom på IVA i Luleå”.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

I Min sanning på SVT intervjuar Anna Hedenmo kända gäster som delar med sig av sina ärligaste ögonblick i livet. I det senaste avsnittet var kvällens gäst ingen mindre än just Stina Wollter. I programmet blir det oerhört känsligt för henne när de kommer in på hennes pappas plötsliga bortgång.

Bryter ihop i tv – känsliga ämnet

I avsnittet pratar de om Stinas senaste bok som hon höll på att skriva och när pappa Sven blev sjuk hade hon bara slutet kvar.

– Inget är som vanligt just nu och att skriva.. Jag tappade bort mig totalt när farsan dog. Jag liksom hittade inte orden, jag hade bara det sista kvar av boken. Det där sista långa kapitlet, säger hon i programmet.

Min sanning

Redan efter två minuter behövde Stina torka tårarna.

Foto: SVT

Boken som Stina hade fullt upp med att skriva lades med andra ord på is. Och när hon nu tänker på sorgen över hennes kära pappa så kan hon inte hålla tårarna tillbaka.

– Det går liksom inte att jobba, hjärnan är liksom ockuperad, säger hon medan hon torkar tårarna med en servett.

– Helvete då, vad fort det gick, tillägger hon och syftar på att tårarna kom mycket snabbare än hon tänkt.

FOTO: SVT

LÄS OCKSÅ: Dottern Stina Wollters egna ord efter Sven Wollters begravning

LÄS OCKSÅ: Sven Wollters fem barn – så ser sönerna och döttrarna ut

Senaste nytt