LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Stellan Skarsgårds plågsamma situation – tvingas svälta: ”Ångest”

01 mar, 2024 
Linn Seipel
STELLAN SKARSGÅRD
Stellan Skarsgård börjar komma upp i åren och skådespeleriet är stundvis oerhört krävande för hälsan.
– Det jävligaste jag gjort, säger han till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stellan Skarsgårds om stoltheten till sonenBrand logo
Stellan Skarsgårds om stoltheten till sonen

Stellan Skarsgård, 72, har synts i en mängd prestigefulla roller genom åren. Han har verkligen satt sin prägel på sina åtta barn – eftersom de flesta av dem också valt att jobba med skådespeleri. Och de gör dem bra!

Äldsta sonen, Alexander Skarsgård, 47, är aktuell i filmen Infinity pool och en av mellansönerna Valter Skarsgård, 28, i nya Beck-filmen. Gustaf Skarsgård, 43, såg vi inte för länge sedan i nya Ondskan-serien.

Med sin nya fru sedan många år tillbaka, Megan Everett, 47, fick Stellan efter en tids uppehåll också två till barn. Sönerna Ossian, 14, och Kolbjörn, 10 – som båda två redan har gjort roller. Ossian syntes exempelvis i den senaste julkalendern i SVT.

Stellan har alltså åtta barn och är 72 år gammal – men håller sig ändå högaktuell! Nu i storfilmen Dune: Part two, där han spelar mot Hollywood-skådisar som bland andra Timothée Chalamet, 28, och Zendaya, 27.

Stellan Skarsgård Megan Everett
Stellan med sin fru Megan på premiären av Dune: Part Two.

Stellan Skarsgård fick inte äta eller gå på toaletten

I den spelar superskurken Vladimir Harkonnen igen, en roll som han kände stark ångest inför att återvända till.

Annons

– På ett sätt är filmen det jävligaste jag gjort, för det är plågsamt med den här masken. När jag är naken i filmen måste jag sitta stilla i åtta timmar medan jag blir sminkad, sedan tar det två timmar att ta av, säger Stellan Skarsgård i en intervju med Aftonbladet och fortsätter:

– Det var ångest att kliva i dräkten, men det är så kul att jobba med en sådan filmskapare som Denis Villeneuve, det är ett otroligt privilegium. Jag har haft kanonregissörer att jobba med så det är väldigt kul.

Det var ett sådant krävande projekt att han tvingades svälta sig själv en hel dag, varannan dag – under hela inspelningen, för att kroppen inte känna av några behov.

– Jag går inte på toaletten. Man dricker inte vatten på hela dagen utan det kan man göra kvällen innan. Sedan äter man inte på hela dagen, och så tar man två Imodium på morgonen.

FOTO: TV4/TT

Annons