Stellan Skarsgård om sonen Alexanders familjeliv: ”För mig är det...”

Exklusivt

Under året har det spekulerats mycket kring om Alexander Skarsgård och Tuva Novotny är ett par.
I en intervju med Hänt berättar Stellan Skarsgård om vad han egentligen tycker om sonens karaktär.
– Jag har inget särskilt pappahjärta, säger han.
Valter Skarsgård om strikta livsstilen inför kommande filmjobbet
0:28

Efter reklamen: Valter Skarsgård om strikta livsstilen inför kommande filmjobbet

(0:28)

Slå på ljud

I slutet på februari tog romansryktet mellan svenska skådespelarna tillika Hollywoodexporterna Alexander Skarsgård, 46, och Tuva Novotny, 42, fart. Detta efter att journalisten Sanna Lundell, 43, diskuterat deras påstådda förhållande i ett podcastavsnitt.

– När jag spelade in min miniroll i Bonusfamiljen så pratade jag med Tuva om det där och hon sa ”Jag vet inte varför det är så, vi har varit tillsammans i många år. Vi har inte förnekat det och det är ingenting som vi försöker hålla hemligt”, förklarade Sanna i avsnittet av den egna podcasten Inte din morsa.

När Hänt träffade Stellan på röda mattan passade vi på att fråga om just sonen Alexander. Vad tycker pappa Stellan egentligen om sonens livsval.

Tuva Novotnys gravidlycka – efter romansryktet med Alexanders Skarsgård

Någon månad senare, efter att spekulationerna kring Tuvas och Alexanders förhållande glömts bort, dyker Tuva upp på Sveriges största modegala ELLE-galan med en stor gravidmage.

När tidningens reporter frågar om bebislyckan och en eventuell far till barnet, svarar Tuva:

– Sådant pratar inte jag om, jag är här för fashion.

Inte heller Alexander har velat bekräftat relationen personligen. När Aftonbladet får tag i skådespelaren i anslutning till avslöjandet om Tuvas graviditet, höll han envist fast vid att inte prata om kärlekslivet.

– Nej, men jag försöker koncentrera på att snacka om det professionella och hålla det privata privat, svarade Alexander.

Tuva Novotny och Pia Tjelta ELLE-galan i april 2022.

Tuva Novotny och Pia Tjelta ELLE-galan i april 2022.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Britt Ekland om familjelyckan: "Helt fantastiskt"

Se klippet här!

Stellan Skarsgård om sonen Alexanders familjeliv: ”För mig är det...”

Alexander kommer från en stor skådespelarfamilj. Hans pappa Stellan Skarsgård, 71, är en av Sveriges mest kända skådisar internationellt. Han slog igenom på 70-talet och har sedan dess haft många prestigefyllda och prisade roller.

Han har spelat mot andra storheter så som Meryl Streep, 63, Johnny Depp, 59, Orlando Bloom, 45, Cheer, 76, Daniel Craig, 54, Matt Damon, 51, den framlidne Robin Williams och Ben Affleck, 50. Ja, för att nämna ett fåtal.

Men vad tycker pappa Stellan om Alexanders karriär och familjeliv. När vi träffar honom på röda mattan inför premiären av The Northman, där Alexander spelar huvudrollen, passar vi på att fråga.

Är du stolt över sonen? Hur känns det i pappahjärtat att se Alexanders framgångar vid sådana här tillfällen?

– Jag har inget särskilt pappahjärta. Jag har ett hjärta och det är bara ett hjärta, svarar Stellan då och uttrycker sig milt imponerad av sonens karriärframgångar.

Vidare utvecklar han att han känner stolthet för hur sonen agerar i privatlivet med familjen och att karriären är sekundär.

– För mig är det inte premiärerna som betyder någonting, utan det som betyder någonting är när vi är tillsammans, berättar Stellan för Hänt.

FOTO: Sipa Press/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN