Steffo Törnquists tunga sjukdomsbesked – avslöjandet i kulisserna

STEFFO TÖRNQUIST

Steffo Törnquist är ett välkänt ansikte för Nyhetsmorgon-tittarna och är en av pionjärerna i tv-rutan.
Men nu har han drabbats av något som begränsar honom skarpt.
Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon
0:38

Efter reklamen: Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon

(0:38)

Slå på ljud

I veckan firade Nyhetsmorgon att programmet fyllde 30 år! När programmet startades år 1992 var det inga mindre än Malou von Sivers, 69, och Bengt Magnusson, 71, som ledde programmet.

Sedan dess har det hänt ett och annat. Framför allt har sändningstiderna blivit längre och att sända även på helger har blivit en självklarhet. Men själva programidén har faktiskt inte förändrats särskilt mycket. Än idag blandas seriösa nyheter med mer lättsamma inslag och kockar är på plats och lagar mat.

Men i år är det alltså 30-årsjubileum som gäller och självklart firas det med dunder och brak i TV4:s lokaler.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så blev firandet av Nyhetsmorgon 30 år

När Hänt träffade TV4-profilen Johan Maceus, 48, på röda mattan inför premiären av Snövit the musical berättade han allt om hur firandet gick till.

– Den firades med att jag började i gymmet, som jag alltid gör på jobbet. Och sen gled jag in i studion och där var det stort firande efteråt. Det var cupcakes och ballonger överallt. Alla var väldigt glada, förklarade Johan för Hänt.

En annan person som många förknippar starkt med just TV4 och Nyhetsmorgon är Steffo Törnquist, 66. Han är med marginal en av de mest rutinerade programledarna eftersom han varit med sedan start på kanalen. Så självklart var programmets 30-årsfirande en stor dag även för Steffo.

”NyMo fyller 30 år idag och vi var några plyten som firade i studion. Vi ombads skjuta konfetti, men inte rakt upp för då skulle guldet fastna i strålkastarna, sas det. Jag sköt såklart rakt upp så nu kommer det kanske singla ner guldpapper lite då och då. Det är vi ändå värda, och det är alltid viktigt att icke göra exakt som man ombeds. Icke följa manus. Ses på fredag, eventuellt med blodfläck på näsan och guldpapper på knoppen”, skrev Steffo på Instagram om firandet.

Robins ex Emmas ord om bebislyckan

Steffo Törnquists tunga sjukdomsbesked

Nu är firandet däremot över och Nyhetsmorgon har återgått till det vanliga. Det betyder ju också att Steffo är på plats i studion och leder morgonshowen. Häromdagen gjorde han det tillsammans med tittarfavoriten Maria Forsblom, 36.

Men i samband med sändningen avslöjar Maria att hennes kära kollega tyvärr inte är helt hundra. Han har nämligen drabbats av ryggskott.

”En har ryggskott. En har svårt att hålla koll på vilken dag det är. Men vi kämpar på! God morgon!”, skriver Maria.

Hänt har sökt Steffo för en kommentar.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN