Steffo Törnquists sorg – fina orden till bortgångna mamman

Steffo Törnquist

TT, Instagram
Steffo Törnquist har haft det tufft den senaste tiden. Först insjuknande han och hans fru i covid-19 och nu kommer nästa jobbiga sak. Hans mamma har gått bort.

Hösten har varit kämpig för Nyhetsmorgons älskade programledare Steffo Törnquist. I början av november gick han ut på Instagram och berättade varför han inte synt i TV4 på ett tag.

– Imorgonbitti, onsdag morgon, skulle jag tillsammans med Jenny Strömstedt ha lett TV4:s valvaka. Så kommer det inte att bli. Jag har ju varit borta ett tag nu från rutan och sociala medier och tänkt att jag skulle förklara varför, säger han i ett klipp på Instagram och fortsatte:

– Jag åkte på en jävla coronasmäll helt enkelt. Min fru gjorde det också, det är hon som håller i kameran nu, men hon mår mycket bättre. Hon fick bara en lätt förkylning och är frisk nu.

”Blev syrgas och dropp och allt”

Han berättade vidare att han blivit desto sämre och lades in för vård.

– Det blev syrgas och dropp och allt. Jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar, säger Steffo Törnquist i klippet.

Några dagar senare kom dock det lättade beskedet att han var på bättringsvägen och att han snart hoppades kunna vara tillbaka på TV4 igen.

”I nästa vecka ses vi med största sannolikhet i rutan, tack återigen för stöd, tack St Göran, peace. I dagens läge känner jag ingen skillnad på skumbanan och hundskit, men det kommer, det kommer, peace”, skrev han i ett inlägg på Instagram då.

Steffo Törnquists nya besked om hälsan efter insjuknandet

Och så blev det! Sedan förra veckan är Steffo Törnquist med i Nyhetsmorgon igen.

Nu delar tittarfavoriten med sig av ett nytt sorgebesked. Han mamma har går bort.

”Tack för allt, mamma. Ända sen pappa gick bort har mamma velat följa efter. Deras kärlek var livslång. I eftermiddags tog mammas hjärta slut och hon fick återigen krama pappa”, skriver han på Instagram.

Fina orden till mamman

Steffo Törnquist skriver också några fina ord om sin mamma.

”Vi som är kvar saknar henne oändligt, ett socialt geni med varm och klar blick, men gläds också över tanken på återföreningen. Hej då, mamma, evigt älskad”.

I kommentarsfältet får han stöd av vänner och följare.

”Beklagar sorgen. Största varma kramen till dig och familjen”, skriver programledaren Kristin Kaspersen.

”Åh fina mamma, vila i frid”, skriver TV4-kollegan Rania Shemoun Olsson och Let's dance-stjärnan Malin Watson skriver:

Åh, vilka vackra ord. Beklagar sorgen Fina Du. Skickar dig massor av kärlek och styrka”.

Bild: Eero Hannukainen/TT, Instagram

Läs också: Jenny Strömstedts ursäkt till Steffo efter frågan i Nyhetsmorgon

Läs också: Steffo Törnquists svar till tittarna efter oron