Jenny Strömstedts ursäkt till Steffo efter frågan i Nyhetsmorgon

Jenny Strömstedt och Steffo Thörnquist

TT
Nyhetsmorgons super-duo Jenny Strömstedt och Steffo Thörnquist är äntligen tillbaka i tv-rutan efter Steffos långa frånvaro.
När Steffo skulle smaka av ett vin i direktsändning i onsdags kunde inte Jenny hålla sig för skratt. Nu ber hon om ursäkt för reaktionen.
– Gud jag skrattade, förlåt, säger Jenny.

Det började med att Steffo Törnquist, 64, inte syntes till i tv-rutan på flera dagar, inte heller hade hans sociala medier uppdaterats. Detta ledde till en oro bland tittarna och plötsligt bröt Steffo tystnaden när han delade med sig av ett videoklipp på Instagram.

Att Steffo drabbades av corona är det nog inte många som missat. I videon på Instagram förklarade han att både han och hans fru Caroline Törnquist testats positivt, men att Caroline fått en mycket mildare variant av viruset.

På Steffo däremot, hade viruset tagit hårdare. Han fick hela 40 graders feber och andningssvårigheter. Även lukt- och smaksinnet försvann för både honom och hustrun.

Steffos sjukdomsbesked oroade många

Jenny Strömstedt, 48, som alltid brukar vara i par med Steffo, blev väldigt orolig över hennes favoritpartner. När det väl kom fram att han var på bättringsvägen kunde hon dock pusta ut.

”Jag har varit så orolig. Jag är så glad att kära Steffo nu mår bättre.”, skrev Jenny då på sin Instagram.

Den allvarliga sjukdomskampen ledde till att Steffo tvingades uppsöka vård och ligga inne några dagar.

– Det blev syrgas och dropp och allt. Jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar, sa han i videoklippet.

Tillbaka i Nyhetsmorgon efter sjukskrivningen

Tittarnas oro för Steffo efter comebacken i Nyhetsmorgon

Men nu är Steffo Törnquist äntligen tillbaka i Nyhetsmorgon igen tillsammans med sin parhäst Jenny. Dock var han kanske inte helt återställd under den första sändningen då han hostade till och från och tittarna har varit oroliga för hans hälsa.

Som vanligt i Nyhetsmorgon bjuds det på matlagning av duktiga kockar som delar med sig av sina recept och tips på viner. Steffo är en livsnjutare och brukar se avsmakningsmenyn som en riktig höjdpunkt för dagen. Men i onsdagens avsnitt uppskattade han inte maten och vinet lika mycket som vanligt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Jennys oväntade fråga om Steffos smaklökar

En av de vanligaste följderna till att man haft coronaviruset är att smak- och luktsinnet försämras, även när man blivit friskförklarad.

I onsdagens avsnitt av den populära morgonshowen skulle programledarna testa ett vitt vin och det blev tydligt att Steffos smaksinne inte är helt återställt. När Jenny frågar honom hur vinet smakar kan hon inte hålla sig för skratt.

– Det smakar ju bara metall tyvärr, sa Steffo då.

– Gud, jag skrattade. Förlåt, ursäktade sig Jenny snabbt.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Jonas Ekströmer/TT

LÄS MER: Anders Tegnells oväntade relation med Steffo Törnquist

LÄS MER: Sanningen om Steffo Törnquists namn – det heter han egentligen