steffo törnquist

Steffo Törnquist om uppsägningen – sätter ner foten i Nyhetsmorgon

STEFFO TÖRNQUIST

Steffo Törnquist har ett hjärta av guld och bryr sig väldigt mycket om sina medmänniskor.
Nu visar han upp sitt stöd i Nyhetsmorgon genom en protest.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon
0:38

Efter reklamen: Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon

(0:38)

Slå på ljud

Steffo Törnquist, 67, fortsätter göra succé i Nyhetsmorgon vecka efter vecka. Ända sedan år 2000 har han varit programledare i morgonshowen och under årens lopp har han skaffat sig en rejäl skara fans.

”Gillar Steffo och hans stil tittar bara när han jobbar.”, skriver en person på TV4:s Instagram.

”Jaha, då va det dags igen! Mat + dryck= Steffo, det är fredag”, skriver en annan kärleksfullt.

ANNONS: Drömmer du om storvinsten? Ta chansen att bli en vinnare. Upptäck mer här (länk till Postkodlotteriet). Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se

Därför saknades Sofia Geite i Nyhetsmorgon-studion

Nu för tiden jobbar Steffo bara en gång i veckan och det är på fredagar. Normalt sett sänder han tillsammans med Sofia Geite, 41, och samspelet mellan dem är otroligt bra. I fredags blev det dock ändring på den saken och Sofia lös med sin frånvaro, istället fick Jenny Alversjö, 49, rycka in.

Både Jenny och Steffo är ju två riktiga veteraner i sammanhanget och sändningen gick som på räls. Men det är ett moment som väckt uppmärksamhet, nämligen att Steffo hade på sig en Hawaii-skjorta.

Det visade sig finnas en viktig och särskild förklaring till valet av skjorta.

– Man kan ju tycka att det ska vara ett visst mått av frihet, att alla exempelvis ska få ha på sig Hawaii-skjortor på jobbet. Men alla får inte det, sa Steffo i fredagens avsnitt av Nyhetsmorgon.

Steffo Törnquists viktiga budskap – med Hawaiiskjortan

Steffo har uppenbarligen upprörts av Ulf Byströms öde. Ulf är skolvaktmästaren som sa upp sig i protest när Hvitfeldtska gymnasiet förbjöd honom från att bära sina älskade Hawaii-skjortor på jobbet.

– Jag blev tillsagd att jag skulle ha mina arbetskläder. Då sa jag nej tack, och valde att ha på hawaiiskjorta ändå. Vi skulle bära svart för att vaktmästaren skulle synas bättre, säger Ulf, som gästade Nyhetsmorgon via videolänk.

Sedan dess har mycket hänt. Både elever och lärare på skolan har tagit Ulfs parti och de både protesterar och bär Hawaii-tröjor för att hedra Ulf.

– Vad tycker du om min skjorta då? Snygg va?, säger Steffo i programmet.

– Den är oerhört vacker, svarar Ulf och skrattar.

Hänt har sökt Steffo för en kommentar.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN