LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför splittras Steffo Törnquist och Sofia Geite i Nyhetsmorgon

05 maj, 2023 
SOFIA GEITE, STEFFO TÖRNQUIST
Steffo Törnquist och Sofia Geite sänder alltid Nyhetsmorgon ihop på fredagar.
Men denna morgon var det istället Jenny Alversjö som befann sig vid Steffos sida i studion.
Här är anledningen till Sofias frånvaro!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Geite om relationen till TV4-kollegornaBrand logo
Sofia Geite om relationen till TV4-kollegorna

Steffo Törnquist, 67, är en av de riktiga veteranerna på Nyhetsmorgon. Med tanke på att han jobbat med programmet i över 20 år så är han därmed rejält erfaren.

Sofia Geite, 41, är också en av de erfarna rävarna och den senaste tiden har hon och Steffo sänt varje fredag tillsammans. Men i fredagens Nyhetsmorgon var plötsligt inte Sofia på plats vid Steffos sida. Istället var det Jenny Alversjö, 49, som höll låda med Steffo och självklart väcktes många frågor hos tittarna: "Var är Sofia?".

Men det är faktiskt så att det finns en fullt rimlig anledning till Sofias frånvaro. Det är nämligen så att hon är i London.

Därför saknas Sofia Geite i Nyhetsmorgon-studion

Även anledningen till varför Sofia är i London är fullt rimlig. På lördagen kommer nämligen hela världens blickar riktas mot den brittiska huvudstaden eftersom kung Charles, 74, ska krönas!

Annons

”Rapporterar från London i Nyhetsmorgon i arla morgonstund. Det börjar dra ihop sig till kröningsfest.”, skriver Sofia på Instagram.

I ett privat meddelande till Hänt bekräftar hon att rapporteringen från London är anledningen till att hon inte var på plats i Nyhetsmorgon-studion.

”Det stämmer”, skriver hon.

Tittarnas starka reaktioner efter ändringen

Sofia och Steffo är en mycket omtyckt duo i TV4:s morgonshow och även om de nu, på senare tid, fått en bestämd dag så är det inget nytt. Faktum är att de jobbat tillsammans massa gånger under årens lopp. Redan under covid började de sända ihop och har sedan dess alltid haft ett fint samspel och gott samarbete.

Något som är nytt för Nyhetsmorgon är att programmet numera håller på ända fram tills klockan 12 på dagarna. Detta har också lett till att det blivit två skift som byter av varandra.

Tittarna älskar det nya upplägget och även när nu Jenny hoppat in vid Steffos sida verkar de minst sagt nöjda över beslutet.

”Bra nymo par som kör till kl 10”, skriver en person.

”God morgon bästa Jenny och Steffo. Önskar er alla på Nymo en fin fredag”, skriver en annan.

FOTO: TV4

Annons