LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Chockbeskedet för Tina Nordström – förändringen i Hela Sverige bakar

07 maj, 2023 
Simon Lundh
Hela Sverige bakar har sänts i över tio år.
Nu bekräftas den stora förändringen till nästa säsong.
– Det var dags för en förändring, säger Tina Nordström.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Johan Östling om att ta över som programledare för Hela Sverige bakar: ”Kastas ut”Brand logo
Johan Östling om att ta över som programledare för Hela Sverige bakar: ”Kastas ut”

Hela Sverige bakar hade premiär på svensk tv under hösten 2012. Över tio år senare är programmet fortfarande lika sevärt och varje säsong koras vem det är som gjort dem godaste och vackraste tårtorna, bakelserna och småkakorna.

Formatet har till och med fått ett syskonprogram i Hela kändis Sverige bakar. Ett program som började sändas 2014. Året efter 2015 kom även bakprogrammet för barn när Hela Sverige bakar junior hade premiär.

Stora förändringen i Hela Sverige bakar

Programmet har fått ett stort genomslag bland den svenska tv-publiken. I förra säsongen av Hela Sverige bakar stod Sophie Dalbäck till slut som vinnare efter en intensiv och spännande säsong.

Nu bekräftar TV4:s som sänder succéprogrammet en stor förändring till kommande säsong. För första gången i programmets historia byter man inspelningsplats. Istället för att spela in vid Taxinge slott som länge varit förknippat med programmet så ändrar man tävlingsplats.

Annons

Här kommer Hela Sverige bakar att spelas in kommande säsong

Taxinge slott byts ut istället så tar produktionen sitt pick och pack och förflyttar sig till kungliga Ulriksdals slott utanför huvudstaden Stockholm.

Året upplaga får tävlingen får också ett kungligt tema med anledning av att kung Carl Gustaf firar 50 år på tronen och att det är 500 år sedan Gustav Vasa kröntes. Det skriver TV4 i ett pressmeddelande.

Ulriksdals slott, där nya säsongen av Hela Sverige bakar utspelar sig

Tina Nordströms tankar om den enorma förändringen

I samma pressmeddelande uttalar sig programledaren och kocken Tina Nordström om sina tankar efter den stora förändringen:

”Det var dags för en förändring och känns otroligt roligt att packa ihop tårtformar, deltagare och jury och dra till ett annat slott. Vi är väldigt stolta och ärade över att få befinna oss på Ulriksdals slott”, säger Tina.

FOTO: Karin Törnblom/TT/TV4

Annons