LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Steffo Törnquist om att över Efter fem: ”Ett jättebra jobb”

31 okt, 2022 
Felicia Hovryd
Steffo Törnquist
Steffo Törnquist har gått ner till att bara jobba en dag i veckan med Nyhetsmorgon.
Nu avslöjar TV4-profilen att det inte är helt otänkbart att han skulle dyka upp i ett annat program på kanalen!
Annons
Steffo Törnquists framtidsbesked i Nyhetsmorgon – då går han i pensionBrand logo
Steffo Törnquists framtidsbesked i Nyhetsmorgon – då går han i pension

Programledaren Steffo Törnquist, 66, är lite av en veteran TV4:s Nyhetsmorgon. I hela 22 år har tittarna sett honom i det folkkära programmet. Men från att ha jobbat med torsdags- och fredagssändningarna syns Steffo numera i rutan enbart på fredagar och han har tidigare berättat för Hänt om varför han kommer tillbringa mindre tid i Nyhetsmorgon-studion.

– Jag har jobbat två dagar i veckan i 25 år. Syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, sa Steffo då till Hänt.

Men Steffo kommer inte slänga in handduken riktigt än och kan ändå tänka sig att leda ett annat TV4-program.

Då lämnar Steffo Törnquist Nyhetsmorgon

Enligt Steffo är planen att stanna kvar på Nyhetsmorgon valåret ut, alltså till 2022 är slut. Men trots att programledaren sagt att han ska sluta flera gånger fortsätter han ändå.

Annons

– Efter det är jag 67 år och då är det väl kanske läge att hitta på nåt nytt. Men min trovärdighet i den här frågan är noll, jag har sagt att jag ska sluta i tio år eller så, men jag gör ju aldrig det. Jag har alldeles för kul, har Steffo berättat för Hänt.

Och visst kan Steffo tänka sig att hänga kvar i TV4-huset, men då i en annan studio!

Steffo Törnquist om att ta över Efter fem efter alla år i Nyhetsmorgon

För Svensk Dam berättar Steffo att han skulle kunna tänka sig att jobba med TV4:s andra aktualitetsprogram, Efter fem!

– Jag tycker Efter hem har blivit ett väldigt bra program, och dom klarar sig alldeles utmärkt utan mig, säger han till tidningen.

Att leda eftermiddagsprogrammet är ändå inte otänkbart för honom och han tycker att TV4-kollegorna gör ett bra jobb i Efter fem.

– Det är väl ett tänkbart program, om man nu ska fundera på andra program så tycker jag att Efter fem är bra. Det påminner ju väldigt mycket om Nyhetsmorgon, det är samma idé i hög grad, och så har man hittat lite twister på grejer. Jag tycker dom gör ett jättebra jobb, säger Steffo Törnquist.

Foto: TV4

Annons