Steffo Törnquists känga till Pernilla Wahlgren – därför reagerar Jenny Strömstedt

Steffo Törnquists känga till Pernilla Wahlgren – därför reagerar Jenny Strömstedt

Steffo Törnquist bidrar med mycket skratt och glädje i tv-rutan.
Men ibland kan det bli fel även för den bästa.
Nu kommer han med en syrlig pik till Pernilla Wahlgren som får Jenny Strömstedt att ryta ifrån.
Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon
0:38

Efter reklamen: Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon

(0:38)

Slå på ljud

Nyhetsmorgon är TV4:s långkörare som tidigare under september firade 30 år i rutan. Detta firades under sändning med dunder och brak.

För Steffo Törnquist, 66, som arbetat med programmet i över 20 år var det självklart en stor dag.

”NyMo fyller 30 år idag och vi var några plyten som firade i studion. Vi ombads skjuta konfetti, men inte rakt upp för då skulle guldet fastna i strålkastarna, sas det. Jag sköt såklart rakt upp så nu kommer det kanske singla ner guldpapper lite då och då. Det är vi ändå värda, och det är alltid viktigt att icke göra exakt som man ombeds. Icke följa manus. Ses på fredag, eventuellt med blodfläck på näsan och guldpapper på knoppen”, skrev Steffo på Instagram om firandet.

Ändringarna i Nyhetsmorgon – Steffo går ner i arbetstid

I lagom samband till att programmet fyller 30 år kommer Nyhetsmorgon inom en snar framtid genomgå en hel del stora förändringar.

Detta med anledning att Malou von Sivers, 69, lägger ner sitt populära intervjuprogram Malou efter tio. Nyhetsmorgon kommer därför att förlänga sina sändningar med två timmar. Därför kommer två nya programledare ansluta till den befintliga gruppen – dessa två presenterades i somras.

Det är inga mindre än Rania Shemoun Olsson, 46, och Thomas Ritter, 45.

Även arbetssituationen för Steffo kommer nu att förändras. Han berättade i en tidigare intervju med Hänt att han nu efter valet kommer att gå ner från två arbetsdagar i veckan till endast en.

– Ja delvis stämmer det, jag har jobbat två dagar i veckan i 25 år. Syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, säger han då.

Steffos syrliga pik till Pernilla Wahlgren – får Jenny Strömstedt att ryta ifrån

Vi är glada att Steffo hänger med i rutan ett tag till och vi är övertygade om att tittarna är detsamma. Han bidrar ofta med skratt och god stämning i studion.

Men under fredagens sändning kommer han med en riktig pik till Pernilla Wahlgren, 54, något som programledaren Jenny Strömstedt, 50, reagerade på och röt ifrån.

Situationen uppkommer när Jenny berättar vad som kommer hända i lördagens sändning – bland annat kommer Pernilla att gästa lördagens sändning av Nyhetsmorgon, med anledning att hon ska spela Tingeling i den nya humorföreställningen Peter Pan går åt helvete.

– Det intressanta med originalet är att Tingeling kan ju bara ha en tanke i huvudet samtidigt, säger Jenny när hon berättar om föreställningen.

Då kommer Steffo med sin vågade pik mot Pernilla.

– Har de castat på det då, eller?, säger Steffo och syftar på att Pernilla fick rollen för att hon endast kan ha en tanke i huvudet. Som alltid, med glimten i ögat.

Denna kommentar reagerar både Jenny Alversjö, 48, och Jenny Strömstedt på.

– Så får man inte säga! Fy på dig!, säger Jenny Strömstedt.

– Nej men!, slänger Jenny Alversjö ur sig.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN