ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Okända beslutet för programledarna i Bingolottos nyårssändning

13 nov, 2022 
LOTTA ENGBERG, STEFAN ODELBERG
Bingolotto står inför sin mest hektiska period på hela året med den klassiska Uppesittarkvällen och Nyårsbingot.
Nu berättar Stefan Odelberg om spelet bakom kulisserna.
Annons
Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”Brand logo
Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”

Att spela Bingolotto är något som är tradition för många svenskar runt om i landet. I år står programledarna Lotta Engberg, 59, och Stefan Odelberg, 48, inte bara inför två stora sändningar – utan även en nypremiär.

Förutom "Uppesittarkvällen" och "Nyårsbingot", som är med en veckas mellanrum så är veckan efter det också en stor kväll för programmet. Då är det nämligen premiär för de nya sändningstiderna och den nya kanalen!

Från och med årsskiftet så ska Bingolotto nämligen sändas på Sjuan och istället för söndagar så ska det gå på lördagar.

Stefan Odelberg om de nya programledarna i Bingolotto

Inför Nyårsbingot får Lotta och Stefan däremot förstärkning. Häromdagen stod det klart att det blir Sarah Dawn Finer, 41, och Daniel Norberg, 32, som ansluter ihop med Lotta och Stefan.

Annons

– Ja men det blir jätteroligt verkligen. Både Sarah och Daniel har vi ju träffat många gånger innan. Och för Daniel var det en dröm som han ville göra, så det blir ju kul att han får göra detta tillsammans med oss också, säger Stefan till Hänt.

Men hur gick det egentligen till när Bingolotto bestämde sig för att ta in Sarah och Daniel också? Nu berättar Stefan för Hänt om hur allt gick till och hur mycket han och Lotta hade att säga om saken.

– Ja men man kan säga såhär. Först fick vi frågan om vi vill göra det här med några andra till exempel, och då säger vi “ja det vill vi”. Då säger de sitt förslag och i det här fallet var det Sarah och Daniel då. Då frågar de om vi tyckte det hade varit roligt, så i det här fallet säger man ju det då att ja absolut det hade varit jättekul!

Stefan avslöjar spelet bakom kulisserna – så togs beslutet

Stefan och Lotta är två väldigt lättsamma personer och gick direkt med på de namnen som produktionen föreslog. Dessutom ser Stefan att kombon är helt perfekt.

Annons

– Sarah sjunger bra, Daniel är rolig. Jag och Daniel har ju lite samma typ av kapacitet, vi gillar det här spontana roliga, vi har lätt för att skoja med folk. Och Lotta och Sarah har ju mer det här ordningsamma och sången då, säger han till Hänt och tillägger:

– Så det känns väldigt roligt att vara just vi fyra.

Stefan menar att förslaget om att ta in två till har att göra med att man helt enkelt vill göra sändningen lite extra speciell.

– Det här var ju en önskan av Bingolotto, att det är kul om vi kan spicea till det, för att annars är det ju jag och Lotta. Vi har ju liksom alla andra omgångar. Det blir lite extra, det blir lite roligt, jag tror vilket jobb man än har så är det alltid kul om man blandar in några utöver de ordinarie, säger Stefan till Hänt.

FOTO: Tommy Holl/TT

Annons