Stefan Holm akut till sjukhus – blev ansiktsförlamad

STEFAN HOLM

Höjdhoppsstjärnan Stefan Holm tillfrågades att dyka upp i årets säsong av Lego master Sverige.
Men Stefan stoppades – då han behövde åka in akut till sjukhus.
”Ingen möjlighet att styra högra halvan av ansiktet”, skriver han på Instagram.

Höjdhoppsstjärnan Stefan Holm, 45, är en av Sveriges bästa höjdhoppare genom tiderna och år 2008 la han skorna på hyllan. Sedan dess har höjdhopp däremot fortsatt vara en stor del av hans liv då han numera jobbar som tränare.

Även Stefans son Melwin Holm, 17, har ett starkt intresse för sporten och sätter nya juniorrekord på löpande band. Förra sommaren hoppade han 2,12 meter.

Förutom höjdhopp är Stefan även ett stort fan av att bygga med lego. Faktum är att han tidigare har släppt en bok där han illustrerat 21 stora svenska sportögonblick – byggda i lego.

BUSSIGT Becky tvingades föda vid busshållplats – då kom oväntad hjälp

Därför är inte Stefan Holm med i Lego master Sverige

I ett inlägg på Facebook berättar nu Stefan Holm om en fråga som han verkar ha fått angående varför han inte medverkar i årets säsong av Lego master på TV4.

”Varför är du inte med i Lego Masters, Stefan? Tja… för det första känner jag att jag inte är bra nog, för det andra är det svårt att få till det rent tidsmässigt eftersom jag dagligen tränar höjdhoppare på elitnivå och det är svårt att vara borta för mycket, liksom.”, inleder han.

Stefan skulle dock ha dykt upp som hemlig gäst i ett av säsongens avsnitt, men då hände det som inte fick hända.

”Men…På påskafton kände jag att något var konstigt i mitt ansikte och dessutom var det en känsla jag kände igen från våren 1992.”, skriver han.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Stefan Holm åkte akut till sjukhus för ansiktsförlamning

Stefan märkte med andra ord att det var något som inte stod rätt till och sökte sig till vården.

”Jag ringde 1177 Vårdguiden och de sa ”Åk till akuten, åk direkt till akuten, utan att passera gå.” Så… jag åkte dit, de röntgade mig på både längden och tvären och hittade inget av det de letade efter i huvudet på mig (men mycket annat konstigt…)”, förklarar han.

Läkarna trodde först att det handlade om en stroke men senare kom de fram till att det var en vanlig partiell ansiktsförlamning. Precis samma sak som Stefan drabbades av i mars 1992, så han kunde på sätt och vis känna igen symptomen.

I inlägget berättar han om symptomen:

”Jag hade full känsel i hela synamentet, men ingen möjlighet att styra högra halvan av ansiktet. Så inte såg jag bara skevare ut än vanligt, jag pratade dessutom rätt sluddrigt - och allt detta när ovan nämnda Lego Masters spelades in.”, skriver han.

Efter ungefär tre veckor vaknade Stefan och kunde plötsligt konstatera första framsteget – nämligen att han kunde vissla igen. Saker och ting gick då tillbaka till det normala ganska fort och efter ungefär sex veckor var han friskförklarad.

Hänt har sökt Stefan Holm för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: WOW! Magdalena Graaf säljer lyxiga lägenheten – se bilderna

LÄS OCKSÅ: DIAGNOS Nina Gunke i tårar efter sjukdomsbeskedet

FOTO: Sven Lindwall/EXP/TT, INSTAGRAM

Senaste nytt