TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Stefan Holm stoppar 15-årige sonen Melwin – efter succén

16 aug, 2020 
Stefan Holm stoppar 15-årige sonen Melwin efter succén
I helgen kammade Melwin Lycke Holm hem en första plats i SM.
Men gällande träningen går han inte riktigt fullt ut, ett beslut som pappa Stefan Holm ligger bakom.
Annons
Emma Green i SuperstarsBrand logo
Emma Green i Superstars

Stefan Holms son Melwin Lycke Holm, 15, har haft ett stort mål länge – SM i Uppsala.

Förra året kom Melwin på en fjärde plats på inomhus-SM, samt på tredje plats utomhus. Men har även lyckats roffa åt sig en silvermedalj på inomhus i Växjö året innan. Och ännu bättre blev det!

I helgen tog han en guldmedalj! I och med den vinsten blev han den yngste höjdhopparen på herrsidan någonsin att ta SM-guld – stort!

Melwin Holm
FOTO: Henrik Isaksson/TT

– Jag har kämpat och längtat så mycket efter det här guldet. Jag känner en stor lättnad nu, säger Melwin till Expressen och fortsätter:

– I dag har jag lånat pappas linne som han hade på sitt SM, det är lite stort men jag tyckte det var en kul grej. Och jag är ju inte så stor än, förra tävlingen fick jag ha ett damlinne.

Annons

”Det blir ingen”

Ja, att det går bra nu för Melwin är ingen hemlighet. Och just nu är det en slags träning som lagts lite på hyllan, nämligen styrketräning. Melwin styrketränar inte alls, något som är helt och hållet pappa Stefans beslut, som även är sonens tränare.

– Det blir ingen styrketräning med vikter i höst, möjligen nästa höst. Det finns mycket annat utveckla fortfarande. Jag tycker att många börjar med styrka för tidigt. Jag började med det hösten när jag var 19 år. Jag vill nästan att Melwin ska ha börjat stagnera i sin träning, då kan man lägga på styrka som en sista etapp, har Stefan Holm tidigare sagt till SportExpressen. Han fortsatte:

– Det vore lätt att lägga en skivstång på nacken på honom redan nu så att han får muskler och hoppar ännu högre. Men vad ska man göra sedan då? Risken finns att han tröttnar då. Jag har väl en lite gammaldags syn på det där.

Stefan och Melwin Holm
FOTO: Patrik C Österberg/TT

Så, när kommer vinnaren Melwin att få dra igång med styrketräningen? Ja, det får framtiden utvisa. Det beror nämligen på hur högt Melwin hoppar.

– Men jag vill gärna att han ska hoppa runt 2,20 innan han börjar lyfta, säger Stefan Holm.

FOTO: Sven Lindwall/TT, Patrik C Österberg/TT

Annons