Starka reaktionerna efter Erika Perssons bilder

Starka reaktionerna efter Erika Perssons bilder
Erika Persson är dottern till den svenska hollywoodfrun Gunilla Persson och har tillsammans med sin mamma synts en hel del i tv-rutan.
På senaste tiden har hon blivit anklagad för att redigera sina bilder och har fått utstå en hel del kritik.
Nu ryter hon ifrån en gång för alla.
Annons

Erika Persson har länge engagerat sig i olika samhällsfrågor och på sociala medier har hon på senaste tiden uttalat sig en hel del om Black Lives Matter-rörelsen. Men trots hennes stora engagemang för människors rättigheter är fokuset i kommentarsfälten på hennes Instagramkonto någon helt annanstans.

Annons

Hon har idag över 50 tusen följare och hyllas ofta för sitt utseende, men trots den stora mängden av kärlek hon får är tonen i kommentarsfälten inte alltid lika god. På senaste tiden har hon nämligen anklagats av många för att alltid retuschera sin kropp, och har även fått en hel del kritik för att hon enligt många är ”för smal”. Länge var familjen tyst angående de hårda påhoppen, men efter att Erika fått utstå både en och annan kommenterar fick hennes mamma Gunilla Persson till slut nog. I ett inlägg på hennes blogg bemötte hon därför kritiken, och skrev att det för henne är helt oförståeligt hur man kan ta sig friheten att kommentera någons kropp på det sättet som många nu har gjort.

Annons

Jag vet med säkerhet att man aldrig öppet kritiserar en överviktig tjej som lägger ut bilder på sig själv i bikini eller i det har fallet, ett kort bomullslinne och shorts. Alla kvinnor är fina trots en eventuell fetma, det vill jag verkligen säga MEN man tycker att det är helt okey att kommentera och kritisera om hur smal en tjej är”, skrev hon då.

Nu ryter Erika ifrån

Men nu har även Erika fått nog och på hennes Instagram uppmanar hon nu sina följare att lägga sin energi på något viktigare än hennes kropp.

”Kolla bara på mina stories, jag är så trött på er alla. Det är bättre att ni bara trycker på min länk i min bio och skriver under petitions och donerar till Black Lives Matter och Abolish ICE. Det finns så mycket bättre grejer ni kan göra än att kommentera en tonårstjejs kropp och attackera hennes personlighet, värde och existens”, skriver hon under en bild på sig själv.

Annons

Får stöd av följarna

Och i kommentarsfältet är det blandade känslor och åsikter.

”Detta börjar bli gammalt, vad fan händer med dagens ungdomar? (Jag är alltså 25 men känner mig som 65 jämfört med folk i min ålder) varför är det så viktigt med bekräftelse och ytligt intresse av okända människor? Kommer alltid tycka att detta är problemet med människor”, skriver en följare.

Annons

Men trots flertal kritiska kommenterar finns det även de som står upp för den kända dottern.

”Vilka är ni människor som dömmer någon kropp på det här sättet? Håll era tankar för er själva. Om hon är nöjd med sin kropp och har tillräckligt bra självförtroende för att dela det med alla er som följer henne, så låt henne. Om ni inte gillar det så finns det en knapp för att sluta följa henne. Och förresten, du är så vacker”, skriver en följare.

FOTO: Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…