Anders Öfvergård ersätts i Robinson – tittarnas starka reaktioner

Anders Öfvergård i Robinson

Robinson får en ny programledare efter att Anders Öfvergård har gjort sin sista säsong.
Flera tittare reagerar nu på att Anders inte kommer att synas i programmet framöver.
”Kommer att sakna Anders!”, skriver en person i en kommentar.
0:58

Efter reklamen: Anders Öfvergård ryter ifrån efter frågorna: ”Lägg av”

(0:58)

I veckan avslöjades det att elitsoldaten Petra Malm tar över uppdraget som programledare för Robinson efter Anders Öfvergård. Detta eftersom TV4 valt att avsluta sitt samarbete med Anders. Petra har bland annat synts i Elitstyrkans hemligheter Sverige och tar sig alltså nu an det omtyckta överlevnadsprogrammet!

Nytt för i år är dessutom att det blir två säsonger i TV4 under 2022. Anders Öfvergård kommer att leda säsongen som har premiär i mars och Petra Malm leder den därefter. Nu reagerar tittarna på förändringen.

Följarnas upptäckt i bonde-Backis nya bild med Evelina

Petra Malm om att leda Robinson för första gången

Det var i Nyhetsmorgon som beskedet om ny programledare för Robinson avslöjandes. Petra kunde då även berätta att inspelningsplatsen inte kommer vara Sverige.

– Jag säger så här: Just nu befinner jag mig i Norrland, det är krispigt och snöigt. Det kommer inte vara krispigt och snöigt dit vi ska, säger Petra Malm hemlighetsfullt.

Samtidigt förklarade Petra att hon är taggad inför inspelningen.

– Nu vill jag komma i väg och träffa deltagarna, gå in i Robinson-bubblan. Framförallt vill jag va en del av ett team igen. Det ska bli roligt och utmanande, säger hon.

Med sin erfarenhet som elitsoldat poängterade Petra Malm dessutom att hon är van vid tuffa utmaningar och kommer ha förståelse för deltagarnas tuffa situation.

– Man lär sig överleva och det är något man alltid kommer ha med sig, jag förstår deltagarna eftersom jag gjort det de gör.

Robinson-Dennis starka känslor för flickvännen "det första jag ska göra är att fria"

Se klippet här!

Tittarnas reaktioner på programledarbytet: ”Kommer sakna”

Robinson är ett av Sveriges mest folkkära program och har genom åren haft olika programledare. Bland andra Anders Lundin Robert Aschberg, Linda Lindorff och Paolo Roberto.

Säsongen som drar i gång i mars blir alltså Anders Öfvergårds sista säsong. Det är med blandade reaktioner som tittarna nu säger sitt om förändringen med ny programledare.

På TV4:s officiella Instagram-konto önskar flera förväntansfulla tittare Petra lycka till samtidigt som de skriver att Anders kommer vara saknad i tv-rutan.

”Kommer att sakna Anders. Hoppas att det blir bra med Petra”, skriver en person i en kommentar.

”Spännande men kommer att sakna Anders!”, hälsar en annan.

Kommer sakna Anders! Hoppas han erbjuds något annat programledarjobb, för vi vill ha honom kvar i rutan”, skriver en tredje.

Ska bli spännande att se dig i rollen som programledare för Robinson! Och troligen tufft för deltagarna! Kommer sitta klistrad. Heja Petra och lycka till!!”, skriver en fjärde person och får medhåll från flera andra.

”Bästa valet. Se till att de får leva riktig hårt.”

”Kommer att bli så bra.”

FOTO: Instagram / Simon Eliasson/TT

SENASTE NYTT!