TV4-tittarnas reaktioner efter Axel Pilebys uttalande i Efter fem

Axel Pileby Efter fem

Ett klipp på när Axel Pileby smakar ost i direktsänd tv har gått viralt.
Nu har det blivit starka reaktioner efter programledarens utspel i Efter fem – då tittarna upptäckt en viss detalj.

Tidigare i veckan var det den så kallade "ostens dag" och i aktualitetsprogrammet Efter fem uppmärksammades såklart detta. I avsnittet berättar tv-profilen Henrik Alsterdal lite fakta om osten och presenterar bland annat statistik på hur många som gillar ost vs inte alls gillar det.

Och en som absolut inte gillar ost är andra TV4-profilen Axel Pileby. Nu har det blivit starka reaktioner efter hans utspel i programmet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför hatar Axel Pileby ost

I programmet förklarar Axel för kollegan Henrik hur det kommer sig att han hatar ost så mycket och det verkar som att det ligger en händelse från barndomen bakom allt.

Keyyo svarar på romansryktet med Hugo

– Jag kan käka en ostskiva till mackan och om kommer jag hem till dig på middag och du bjuder på ost så äter jag såklart. Men om jag får välja, då hoppar jag, säger han innan han fortsätter:

– Det är liksom lukten, konsistensen och smaken. Det är de tre. Det är något med att det är stora bitar och så ska man ta sig igenom hela och konsistensen. Jag vet inte om det har och göra med en händelse från när jag var liten, men jag minns att mamma och pappa tvingade i mig en ost av okänd anledning och jag kanske har med mig det därifrån.

Axel Pilebys utspel i Efter fem väcker starka reaktioner

Och för två år sedan utmanades Axel med sitt osthat direktsänd tv. Det var när mästerkocken Edward Blom gästade programmet för att prata om olika ostar som Axel tvingades smaka det han hatar mest av allt inför tusentals tittare. I klippet ser man hur han kämpar för att inte spotta ut det han har i sin mun, och hans minspel när han tuggar säger det mesta.

Detta klipp har nu börjat cirkulera på sociala medier ännu en gång och även lett till att folk faktiskt kommer fram till Axel på stan för att visa sitt stöd till honom i hans osthat.
Även i kommentarsfältet på Efter fems Instagram kan man se hur folk roar sig åt klippet med Axel och Edward Blom. Mitt bland massa skrattemojiis och folk som taggar sina vänner på grund av igenkänning skriver de även:

Annons

Efter Fem kan du se på C More. Skaffa konto här

Börja titta

”Hahaha alltså den människan. Axel sprider så mycket skratt.”

Och:

”Vilken min Axel gör! Dör av garv. Älskar ost och ju mer den luktar desto bättre.”

LÄS OCKSÅ: Måns Zelmerlöw i tårar efter händelsen med sonen Albert

LÄS OCKSÅ: Casper Janebrinks nya besked om Så mycket bättre

Senaste nytt