LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Städ-Marlene får inte vara med – stoppas av TV4: ”Varför?!”

19 feb, 2024 
städ-marlene
TV4-profilen Marléne Eriksson gjorde succé i tv-serien Rent hus.
Men programmet fick bara två säsonger.
Nu berättar Marléne om sorgen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Strömstedt om Nyhetsmorgon på lördagarna: ”Då blir man...”Brand logo
Jenny Strömstedt om Nyhetsmorgon på lördagarna: ”Då blir man...”

Marléne Eriksson, 64, är välkänd för TV4-tittarna – av den enkla anledningen att hon älskar att städa.

Titt som tätt dyker hon upp i Nyhetsmorgon och delar med sig av en massa husmorstips om hur man städar som bäst.

För drygt tio år sedan hade hon ju även sitt egna städprogram Rent hus på TV4 tillsammans med kollegan Marie-Louise Danielsson-Tham. Men trots höga tittarsiffror tog TV4 plötsligt beslutet att lägga ner programmet – efter två säsonger..

Städ-Marlénes sorg efter TV4:s beslut

Marléne har tidigare berättat för Hänt om sorgen över nedläggningen.

– Jag hade gärna fortsatt med programmet. Det hängde mycket ihop med min passion för att hjälpa människor. Jag gjorde ju allt möjligt, jag klippte hår och lagade kläder. Det var fantastiskt roligt! Och sedan blev resultaten fantastiska. Att vara med dessa människor från början till slut och se hur de förändrades blev man varm i hjärtat av, sa hon då.

Annons

I en ny intervju med Aftonbladet berättar hon att anledningen bakom programmets bortgång fortfarande är högst oklar.

– Det var jättepoppis och jag vet inte varför det lades ner. Vi hade över en miljon tittare. Det är fortfarande många som ringer och mejlar och frågar varför vi inte gör programmet, säger hon.

Städ-Marléne om kändisskapet

Marléne berättar att livet som kändis är kul och roligt, så av den anledningen hade hon också gärna fortsatt med programmet.

– Det är bara roligt. Jag märker att folk känner igen mig överallt och vissa kommer fram och säger att de följer mig eller har sett mig på tv. Då blir jag varm i hjärtat. Jag har aldrig fått höra något negativt.

Att städning ligger Marléne varmt om hjärtat är egentligen inte så konstigt. De senaste 30 åren har hon nämligen drivit städbolag.

– Jag startade bolaget 1991 samtidigt som jag hade två barn hemma. Att kombinera företagande och jobb är inte alltid lätt, men jag och min dåvarande man hjälptes åt mycket för att det skulle gå ihop. Jag jobbade ofta kvällar och nätter, och räknade på jobb och gjorde offerter på dagarna och när det var dags att hämta barnen så var jag mamma. Att starta företag är hårt jobb, men älskar man det man gör så går det, sa hon till Hänt.

FOTO: TT, TV4

Annons