ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Städexperten Marléne Erikssons ilska mot miljöfarliga rengöringsmedel

12 nov, 2021 
AvLina Arvidsson
Marléne Eriksson är sedan flera år hyllad städexpert i TV4.
Nu ryter hon ifrån mot människors beteende.
– Folk måste tänka till, säger hon till Hänt.
Annons
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringenBrand logo
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen

Marléne Eriksson, 65, medverkar återkommande som städexpert på TV4 Nyhetsmorgon. Där inspirerar hon tittarna och ger kunskap om allt inom städning och tvättning.

Hänt ringer upp henne för att få lite tips i vardagen.

✔︎ Det här är Marléne Eriksson

Ålder: 65.
Familj: Sambon Roland, 64. Barnen Adam och Desirée samt bonusbarnen Linus och Petra och deras familjer.
Gör: Grundare av Fejax AB och inkallad städexpert i TV4:s Nyhetsmorgon. Influencer på @husmorstipset med cirka 130 000 följare på Instagram.

Hur mår du?

– Jag mår toppen. Jag mår oftast väldigt bra.

Du har varit aktiv som städexpert i många år. Hur lyckas du hålla uppe entusiasmen?

– Jag älskar ju ordning och reda och när det är fint runt omkring. Jag har alltid varit så. Jag tycker också att ingenting är omöjligt. Jag tänker jämt att allting ordnar sig.

Marléne i TV4-studion med programledarna Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt.

– Jag brinner ju för det här. Jag har haft städfirma i över 30 år och kunderna blir så förvånade när de ser mig på fältet. Men jag tycker det är självklart att jag ska vara ute. Jag vill se hur verksamheten ser ut för att veta att personalen mår bra. Jag tror inte att det är många vd:ar som gör som jag, men jag tror det är en fördel för både kunden och personalen. Jag lever i det här varje dag.

Annons

Marléne har inga planer på att gå i pension

Har du märkt ett ökat intresse för städning under pandemin i och med att folk är hemma mer?

– Absolut, så har det varit. När du är mer hemma på dagarna då har du allt tid i världen att sitta och titta på ditt hem. Då blir det också mer städning. Då kommer folk på att ’det här måste vi ha’ och ’det här vill vi göra’.

Du närmar dig pensionsåldern. Har du några planer för att gå i pension?

– Nej, nej, nej, absolut inte! Det här är livet.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– Jag börjar oftast dagen med att träna. Sedan vet jag nästan aldrig hur dagen ser ut. Folk kan vara sjuka, det ska vara golvvård eller så ska jag åka in till Nyhetsmorgon. Varje dag är en överraskning. Men det är också det som är tjusningen.

Du bor med sambon Roland. Hur gör ni med städningen hemma hos er?

– Det gör båda. Roland tycker också om att det ska vara ordning och reda. Han gör väldigt mycket. Vi hjälps åt väldigt mycket. Han är en hyvens man.

Annons

Marlénes bästa städtips

Märker du av att du blivit kändis?

– Jag tänker aldrig på det. Men jag märker när jag är ute och när går på restaurang eller sätter mig på ett flyg. Många kommer fram och säger ’jag känner nog igen dig, jag följer dig på Instagram och gör som du säger’. Det tycker jag är trevligt. Jag tycker att det är bra att folk kommer fram och säger att de har provat mina tips. Då vet jag att budskapet har gått fram. Folk måste tänka till nu och inte använda så mycket miljöfarliga rengöringsmedel.

Om du får ge ett enda tips till läsarna, vad skulle det vara?

– Nästan alla har en mikrovågsugn och folk är så slarviga att göra ren sin mikro. Mitt tips är att man stoppar en mikrosäker skål med vatten och några citronskivor i mikron, sätt på full effekt i ungefär 30 sekunder. Sedan tar du ur skålen och torkar ur. Det fungerar så bra!

Foto: TV4

Annons