LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sprickan mellan kungen och prins Daniel – åsidosattes helt

31 okt, 2023 
PRINS DANIEL, KRONPRINSESSAN VICTORIA, KUNG CARL GUSTAF
Prins Daniels 50-årsfest fick inte mycket uppmärksamhet eftersom kungens storslagna jubileum stod i vägen.
Som så många gånger förr fick han ta ett steg tillbaka – något han är van vid då han skuggar kronprinsessan Victoria.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Bergs möte med kungen: ”Jag smiter nu”Brand logo
Carina Bergs möte med kungen: ”Jag smiter nu”

Samma dag som kung Carl Gustaf, 77, tog över tronen 1973 föddes en liten pojke i Ockelbo. Det var ingen mindre än prins Daniel, 50, som också senare kom att bli kungens svärson.

Den 15 september gick kungens firande av stapeln i Stockholm. Det började på slottsgården och följdes upp av en kortege genom Stockholm. Det hela avrundades med en konsert på Lejonbacken och det hela var storslaget. Kungen var på strålande humör och satt och sjöng med och klappade i takt till Magnus Ugglas hit Kung i baren.

Men under de här festligheterna satt en prins som fyllde 50 år, nämligen prins Daniel. Ingens blickar var riktade mot honom eftersom kungen fick all uppmärksamhet.

Prins Daniel van vid att gå bakom Victoria

Sedan dess har prinsen fortfarande inte fått fira sin 50-årsdag. Där och då meddelade Hovet att han kommer att firas vid ett senare tillfälle men det har varit lite oklart.

Annons

Prins Daniel hamnade med andra ord i skymundan. Detta är dock något han är van vid. I en intervju med Svenska dagbladet har han tidigare sagt att han inte har något emot att gå ett eller tio steg bakom kronprinsessan Victoria, 46.

– Stämmer det fortfarande? Är det lika lätt att gå ett, två eller tio steg bakom?, frågade Carina Bergfeldt när hon intervjuade prinsen tidigare i år.

– Ja det är verkligen enkelt. Jag känner att, jag vet ju min roll. De flesta vill ju höra och se Victoria och jag mår bra av det. Jag tycker att hon är fantastisk, hon har en så fin connection med människor. Hon ser människor och får dem att må bra. Jag går bakom och njuter, försöker bidra förstås men jag har inget problem med att se min roll och situation i det hela.

Åsidosattes helt – då firas prins Daniel

Nu står det dock klart. Prins Daniel kommer att firas – även om det blev lite för sent.

”Prins Daniel firas privat den 11 november. Då festen är privat kommenterar vi inte vilka som närvarar.”, bekräftar Hovet i ett mail till Hänt.

PRINS DANIEL, KRONPRINSESSAN VICTORIA
Prins Daniel är van att vara skuggan bakom Victoria.

FOTO: Claudio Bresciani/TT, Henrik Montgomery/TT

Annons