TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Sötast på slottet – här är de kungliga husdjuren

06 jul, 2017 
AvOla Brising
Alla älskar de sina jyckar. Här kan ni ta en titt på de kungliga voffsingarna i Norden och Storbrittanien: corgis, dorgis, en cocker spaniel, taxar, terriers, labradoodles och en extremt väluppfostrad bayersk viltspårhund...
Annons

1. Mamma Milly och busige Muffins

Muffins Kråkbolle och Milly Kakao firade 17 maj med norska kungafamiljen för en dryg månad sedan.

Det är namnen på norska kronprinsparet Haakon och Mette-Marits älskade labradoodlar som självfallet fick vara med då det norska kronprinsparet med familj firade 17 maj för en dryg månad sedan. Milly Kakao är Muffins Kråkbolles mamma och i vintras tappade familjen olyckligt nog bort honom under en skidtur på fjällen. Tack och lov kom den busiga unghunden tillbaka till sist och allt är frid och fröjd hemma hos familjen. Förutom hundarna tar även barnen prins Sverre Magnus och prinsessan Ingrid Alexandra hand om slottets fladdermöss.

2. Dansk drottning med dryga taxar

Prins Henrik och drottning Margrethe på äventyr med sina busiga taxar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Drottning Margrethe och prins Henrik är galna i taxar och har haft en lång rad promenadlimpor genom åren. Många av dem har varit ordentigt ouppfostrade. Den senaste tiden har det varit släthåriga Helike och strävhåriga Rosina som både ställt och styrt samt ställt till ordentligt med hyss hemma i slottsträdgården.

Annons

3. Kungens bästis Brandie

Brandie poserade duktigt med kungen inför hans 70-årsdag.

Carl XVI Gustafs nya bästis heter Brandie och är en tre år gammal bayersk viltspårhund som passande nog föddes på nationaldagen den 6 juni. Dessutom har hon lite gemensamt med drottningen eftersom båda hennes föräldrar är tyska. Genom sina dagliga promenader med Brandie håller sig kungen i bra form. Som valp var Brandie så klart busig och energisk, men kungen har uppenbarligen bra hand med hundar för numera beskrivs hon som oerhört väluppfostrad.

4. En aldrig sinande ström av corgis

Inför 90-årsdagen plåtades drottning Elizabeth sina fyra hundar Willow (corgi), Vulcan (dorgie), Candy (dorgie) och Holly (corgi).

Drottning Elizabeth II som nyligen fyllde 91 år har livet igenom älskat hundar av rasen corgis och har haft över 30 stycken olika hundar genom åren. Sin första corgi fick Elizabeth då hon var sju år gammal och dess namn var Dookie. Då hon gifte sig med prins Philip hade hon med sig en annan jycke vid namn Susan på bröllopsresan och alla de numera avlidna voffsingarna har sina egna gravstenar i trädgården utanför Windsor Castle. För närvarande har Elizabeth två corgis vars namn är Willow och Candy, men även två dorgis som heter Vulcan och Holly.

Annons

5. Kate, barnen och Lupo

En bild från 2013 då av Kate, prins William, då nyfödde prins George och Lupo. I bakgrunden syns även familjens tidigare hund Tilly.

2012 gav prins William sin fru Kate en cockerspainelvalp i 30-årspresent. Detta eftersom Kate är upvuxen med och älskar just cockerspaniels. Och Lupo som hunden heter har tagit en stor viktig roll i familjen. För barnen prins George och prinsessan Charlotte är minst lika betuttade i den söta vovven som sin mamma.

6. Adoptivhundarna Beth och Bluebell

Prins Charles och Camilla på hundutställning med sina älsklingar 2015.

Prins Charles och hustrun Camilla har stora hjärtan och bryr sig om hundar som fått en sämre start i livet. Istället för att gå till en dyr kennel och köpa exklusivt framavlade hundar med fina stamtavlor har de därför adopterat de två Jack Russel-jyckarna Beth och Bluebell från Battersea Dogs and Cats Home i London. Beth fick ett hem hos prinsparet 2011 och de tog Bluebell året därpå. Och just Bluebell hade en riktigt tuff start på livet. Hon hittades skakande, svältfödd med svåra hudproblem i form av eksem och furunkoloser i en park i London. Idag lever hon istället ett liv i riktig hundlyx hos prinsparet.

Annons

7. Racerhund och barnvakt

Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia med Siri då hon fortfarande var valp 2013.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia skaffade borderterriern Siri 2013. Hunden har kanske inte tagit en lika framträdande plats i kungafamiljen som prinsessan Madeleines tidigare Jack Russell Zorro som gick bort efter att ha blivit svårt sjuk i slutet av 2015. Men Siri har i alla fall fått följa med matte och titta på när husse kör racingbil. Hon lever ett fridfullt glädejefullt tillbakalutat liv med lillprinsen Alexander att ha koll på och en stor trädgård på Djurgården i Stockholm där hon kan springa runt och leka som hon vill.

Foto: IBL, Stella

 

Annons