TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Daniels tårar i SVT – efter frågan om Victoria

04 jul, 2017 
Malin Ljung
Prins Daniel brister ut i tårar när han i en stor intervju med SVT pratar om sin hustru – kronprinsessan Victoria. "Det här blev to much för mig känner jag. Jag ska försöka ta mig samman lite här", säger han.
Annons

Inför kronprinsessan Victorias 40-årsdag nästa fredag har SVT och Claes Elfsberg gjort en stor intervju med henne och prins Daniel, 43. Tv-teamet har på nära håll fått följa kronprinsessparet och deras barn i vardagen, och under det timslånga programmet talar de om ämnen de aldrig någonsin tidigare pratat om i intervjuer.

Bland annat öppnar Victoria upp om ätstörningarna hon drabbades av som tonåring. Samtidigt avslöjar prins Daniel upp om hur deras kärlekssaga startade.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

De två blev till en början vänner när Victoria anlitade Daniel, som då hette Westling i efternamn, som personlig tränare.

– Vi lärde känna varandra. Hon var min kund så vi blev kompisar på ett naturligt sätt, hon kom till min miljö där jag kände mig väldigt trygg, säger Daniel.

Det ena ledde till det andra, och sommaren 2010 gifte de sig.

16 år har nu gått sedan de lärde känna varandra, och Daniel är förmodligen den som står Sveriges blivande regent allra närmast och som känner hennes bäst. Även om han för det mesta sprutar ur sig superlativa kärleksförklaringar om sin hustru tycker Daniel att Victoria är lite väl hård mot sig själv i sin roll som människa.

Annons

– Jag kan nog tycka att hon kan vara mer snäll mot sig själv, njuta lite mer av att man gör saker, man gör sitt bästa och ibland blir det bra och ibland blir det lite mindre bra, säger han.

Daniel blir rörd till tårar när han pratar om Victoria.

I nästa andetag följer dock en kärleksfull hyllning som annars bara återfinns i fiktiva sagor.

– I det här mötet med människor tycker jag att hon är helt unik, hon får verkligen människor att känna sig sedda och hon skapar en otrolig stämning där hon är och stärker människor, och fungerar som den samlande positiva kraften på något sätt, säger Daniel.

Han återkopplar till ett tillfälle då de var i ett fattigt område utomlands och berättar om hur Victoria tog upp ett litet sjukt barn, ett barn som var undernärt, sårigt och sjukt. När Daniel berättar vördnadsfullt om händelsen blir han allt mer rörd.

Annons

– Den otroliga värmen, inte meningen riktigt, som jag tycker också skapar den här otroliga personen. Det här mötet hon alltid tar med sig. När man har lager av lager av sådana här starka möten, man blir en speciell person av det, säger Daniel och försöker hålla tillbaka tårarna som fyller hans ögon.

Claes Elfsberg: Prinsen blir rörd, varför det?

– Ja, vi pratar ju om min hustru, åh gud… Det här blev too much för mig känner jag. Jag ska försöka ta mig samman lite här, det säger så mycket om henne och den otorliga person hon är, säger Daniel.

Se Prins Daniels känslosamma kärlekshyllning till Victoria – brister ut i gråtBrand logo
Se Prins Daniels känslosamma kärlekshyllning till Victoria – brister ut i gråt

Programmet sänds i sin helt på SVT den 14 juli klockan 20.00. 

FOTO: SVT, Ibl

Annons