ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Soraya Lavasani om relationen till nya kollegorna – sanningen bakom kulisserna

04 aug, 2022 
Nyhetsmorgon står inför en hel del förändringar.
Till hösten blir programmet förlängt med två timmar vilket innebär att programledartruppen har fått förstärkning.
Nu berättar Soraya om relationen till de nya kollegorna.
Annons
Sorayas spännande avslöjande inför flytten till huset: "Komma in i familjen"Brand logo
Sorayas spännande avslöjande inför flytten till huset: "Komma in i familjen"

Det populära programmet Nyhetsmorgon har stått inför både en och annan förändring.

Programledarna som tittarna vanligtvis är vana vid att se på mornarna förtjänar lite semester och behöver därför ersättas – något som bland annat Matilda Boza och Johan Macéus har ställt upp med.

Dessutom skedde en historisk förändring senast i veckan då två kvinnliga programledare ledde morgonshowen – inga mindre än Sofia Geite och Rania Shemoun Olsson. Detta är inte något som hör till vanligheterna, då traditionen är att det är en man och en kvinna. Sanningen är den att det bara har hänt en gång tidigare.

Det är andra gången som det händer, en gång tidigare har Tilde de Paula Eby programlett med Jenny Alversjö”, skriver en presstalesperson för Nyhetsmorgon till Hänt.

Höstens nystart för Nyhetsmorgon – så blir det efter stora ändringen

Men den kanske största förändringen avslöjade programledarna under en vanlig morgonsändning för ett tag sedan. Programmet ska nämligen förlängas med två timmar och kommer runda av vid tolv istället för tio. Detta på grund av att Malou efter tio sänt sitt sista avsnitt.

Annons

– Det är så, så roligt att tittarna är med oss och att Nyhetsmorgon är så uppskattat av så många och då vill vi bara ge er ännu mer, förklarade programledaren Soraya Lavasani.

Men längre sändningar betyder också att programledartruppen behöver förstärkning. Och det kommer de få av inga mindre än Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritter.

De båda profilerna är redan välkända i tv-rutan just på TV4 men kommer nu att få en fast plats i Nyhetsmorgonfamiljen. När Rania och Thomas börjar är ännu inte klart.

– Vi vet bara precis som ni att det blir någon gång efter valet. Mycket ska sättas först, säger Rania i Nyhetsmorgon.

Soraya om relationen till de nya kollegorna

När Hänt träffade den så omtyckta Soraya passade vi på att fråga hur det känns att välkomna två nya ansikten till truppen. Och det visade sig att hon är mycket glad över att det är just de två som ansluter.

– Både Rania och Thomas har jag jobbat med i flera år. Så det känns bara helt naturligt och jättekul att de blir en ännu större del av Nyhetsmorgon. Jätteroligt verkligen, men det är liksom inga nya bekantskaper utan vi har varit kollegor länge, så det känns jätteroligt, sa hon då.

Vi ser också mycket fram emot längre sändningar och nya ansikten i rutan till hösten!

FOTO: TV4/Karin Törnblom/TT

Annons