Soraya Lavasanis ord till Peter Jihde efter avhoppet

Soraya Lavasani och Peter Jihde

Både de rutinerade och de nytillkomna programledarna på TV4:s Nyhetsmorgon har en fin relation till varandra.
Efter att Martin Järborg delade med sig av en bild på Peter Jihde passade Soraya Lavasani på att skicka en hälsning den forne kollegan.
Intervju med Soraya Lavasani om gravidlyckan
Slå på ljud

Det har gått två år sedan den tidigare Nyhetsmorgon-progamledaren Peter Jihde, lämnade kanalen för att övergå till konkurrenten TV3. Peter och hans parhäst Tilde de Paula Eby hade länge varit en omtyckt programledarduo för TV4-tittarna.

Sedan dess har mycket hänt, efter 17 år som programledare för Nyhetsmorgon slutade även Tilde, som numera jobbar på TV4:s storsatsning Efter fem. Trots att Tilde och Peter var var många tittares favoritduo har det tillkommit nya programledare som verkar gå hem hos Nyhetsmorgon-tittarna.

Sorayas paus från programmet

Bland annat har Soraya Lavasani och Jesper Börjesson hållit ställningarna i programmet tills det att även Jesper bestämde sig för att sluta. Han ersattes då av Martin Järborg, som tidigare var nyhetsankare på kanalen.

Martin hade också hoppat in som programledare för Nyhetsmorgon när personerna i originaluppsättningen varit sjuka eller på semester. Soraya och Martin hann endast arbeta tillsammans i ett par månader innan det var dags för henne att gå på mammaledighet.

Att Soraya Lavasani skulle bli mamma för andra gången var en nyhet som hon avslöjade under en sändning av Nyhetsmorgon förra året.

– Det är jätte, jättekul faktiskt. Det ska bli väldigt, väldigt roligt att bli fyra, sa Soraya Lavasani i Nyhetsmorgon då.

Allt om Peter Jihde
Slå på ljud

Bilden som väcker känslor

I början på mars gjorde Soraya och Martin sin sista sändning tillsammans men trots att Soraya nu är hemma från arbetet håller programledarna kontakt genom sociala medier.

Häromdagen publicerade Martin en bild på Instagram där han visade att han sprungit på den före detta programledarkollegan Peter Jidhe i en matbutik. Bilden på de två TV4-profilerna fick även Soraya att lämna en kommentar. I kommenteraren uttrycker hon sin glädje över att se de två tidigare kollegorna i samma bild – och skickar en hälsning till dem.

Åh, två favoriter”, skriver Soraya Lavasani i en kommentar till bilden på Martin Järborgs Instagram-konto.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN