Leif GW:s beslut om Nyhetsmorgon efter familjens krav

Leif GW Person och dottern Malin Persson Giolito
Under söndagens Nyhetsmorgon saknades Leif GW Persson på plats i studion.
Anledningen visade sig bero på familjen, som begärt att kriminologen avstod från sin programmedverkan.
Annons

Kriminologen Leif GW Persson, 74, är en folkkär TV4-profil som ofta syns i fler av kanalens program. Han gästar regelbundet Nyhetsmorgon och har under två års tid tillsammans med Jenny Strömstedt även hållit i TV4-programmet Brottsjournalen. Nyligen meddelade dock kriminologen att han bestämt sig för att hoppa av sitt uppdrag i det sistnämnda tv-programmet. Han menade att det var dags att lämna när han var på topp.

Annons

– Man ska inte hålla på med saker för länge, sa han till P4 Extra då han avslöjade nyheten.

Plötsliga frånvaron i studion

Vad GW har för storslagna planer på gång för framtiden står fortfarande oklart men i Nyhetsmorgon kan tittarna fortfarande få se honom titt som tätt. Under söndagens program gästade han bland annat för att prata om den man som misstänks för mordförsöket på advokaten Henrik Olsson Lilja på Kungsholmen i Stockholm i september förra året.

Men för ovanlighetens skull fanns inte kriminologen på plats i studion, istället satt han hemma i soffan och medverkade via en videoinspelning.

Familjens krav på GW

Anledningen till att Leif inte var på plats i studion är att hans familj ombett honom att sätta sig i frivillig karantän på grund av spridningen av coronaviruset.

Beslutet visar sig inte vara något som GW själv är förtjust i, men för familjens skull har han nu valt att avstå från sin fysiska programmedverkan tillsvidare. Efter att programledare Anders Pihlblad gett kriminologen ordet, förklarar han läget för tittarna.

Annons

– Det är inte så att jag är dålig utan min omhändertagande omgivning som sagt åt mig att jag inte ska träffa någon och nu sitter jag här, för det är den jag ska skyddas ifrån tydligen, säger han i programmet och fortsätter:

– Får jag sitta här tillräckligt länge så kommer ni säkert behöva skydda mig från mig själv också, men det är en senare fråga. Man får försöka göra det bästa av läget.

FOTO: TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…