Maria Forsblom och Martin Järborg hånas i Nyhetsmorgon

Maria Forsblom
Det var för att diskutera coronavirusets påverkan i vårt grannland som TV4-profilerna bjudit in sina norska kollegor till Nyhetsmorgon.
Men mitt i samtalet passade det annars trevliga samtalet passade den norska programledaren Espen Fiveland på att slänga ur sig en riktigt gliring mot sina svenska motsvarigheter.
"Helt otänkbart"
Annons

Maria Forsblom,  och Martin Järborg,  är två bekanta ansikten för Nyhetsmorgon-tittarna. Men inte alla känner igen deras norska motsvarigheter.

Espen Fiveland är programledare för TV2:s Godmorgen Norge och fanns under tisdagens direktsändning av Nyhetsmorgon med på direktlänk för att diskutera hur vårt granland har påverkats av coronavirusets snabba spridning över världen. Medan man i Sverige har valt att ta den något mer återhållsamma vägen och där man från myndigheter och regeringens sida anser att “det är förtidigt” att stänga skolor har Norge valt att agera med betydligt kraftfullare medel för att stoppa smittan.

Annons

Bland annat är alla förskolor, skolor och universitet stängda. Alla som kan ska jobba hemifrån och även landets gränser har delvis stängts.

Annons

– Situationen i Norge är väldigt allvarlig. Staten har även valt att förbjuda alla från att vistas i eventuella fritids- eller semesterhus. Man har tagit in soldater till hjälp för att kontrollera husen då man tror att smittan sprids extra snabbt i en sån miljö, säger Espen i Nyhetsmorgon.

Hånet mot Sverige

Och den norska kollegan kan inte begripa varför Sverige inte hanterar situationen som med akut. När Maria Forsberg frågar Espen om hur han ser på Sverige svarar han undrande:

– Man undrar ju varför ni inte agerar. Vi har ju alla hört om situationen i Italien där smittspridningen gått så snabbt att sjukvården har kollapsat, därför kan jag inte förstå varför ni inte tar till fler kraftfulla åtgärder.

Annons

Efter en stunds resonemang om vikten av att smittspridningen går så långsamt som möjligt passar Espen dessutom på att slänga in en ordentlig gliring till sina två svenska kollegor som sitter med huvudena tätt ihop framför kameran.

– När jag ser er två sitta tillsammans.. det är helt oaktuellt hos oss nu. Vi måste sitta minst en meter ifrån varandra och har infört massor av regler. Vi får till exempel inte sminka oss själva, allt är annorlunda nu från vad det var, säger Espen Fiveland i Nyhetsmorgon.

 

 

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…