Soraya och Jespers chock efter fysikerns drag i Nyhetsmorgon

Soraya och Jespers chock efter fysikerns drag i Nyhetsmorgon
När fysikern Patrik Norqvist gästade Soraya Lavasani och Jesper Börjesson i TV4:s Nyhetsmorgon lyckades han överraska de båda programledarna rejält.
Resultatet av ett experiment blev så chockartat att både Jesper och Soraya skrek till.
– Är brandlarmet på?, utbrast Soraya efter händelsen.
Annons

Inför gårdagens tillkännagivande av årets vinnare av nobelpriset i fysik gästades TV4:s Nyhetsmorgon, under ledning av programledarna Jesper Börjesson, 48, och Soraya Lavasani, 37, av fysikern Patrik Norqvist. Patrik hade i uppdrag att berätta om priset och tidigare viktiga fysikpristagare – och han bjöd även de två programledarna på ett fysikexperiment i Nyhetsmorgons kök.

Experimentet som Patrik genomförde demonstrerade en upptäckt som resulterade i 1987 års nobelpris i fysik. Men det var inte experimentet i sig som fick programledarna att tappa hakan. I slutet av inslaget tyckte fysikern nämligen att det var dags för ett ”litet slutexperiment”.

Annons

– Jaså, du ska köra något mer här nu. Man vet aldrig vad som händer, sa en försiktigt skeptisk Soraya och skrattade till.

Annons

Rökexplosion i Nyhetsmorgons kök

I en behållare hade Patrik Norqvist med sig flytande kväve som han använt i sitt tidigare experiment, och som han nu hällde upp i en pappmugg.

– Håll i hatten nu då!, utbrast fysikern samtidigt som han hällde ner det flytande kvävet från pappmuggen ner i en kastrull på spishällen.

Och resultatet chockade både Soraya och Jesper enormt. Med en smäll blev det plötsligt en stor rökexplosion från kastrullen och de båda programledarna skrek till och ryggade tillbaka.

– Åh, gud! Shit!, utbrast Jesper innan både han och Soraya började skratta åt händelsen och sina reaktioner.

– Men jisses! Man vet som sagt aldrig vad som händer när du kommer hit!, sa en skrattandes Soraya och fick medhåll från Jesper.

Annons

– Är brandlarmet avstängt?, undrade Soraya samtidigt som både hon och Jesper försökte vifta bort röken och konstaterade att den var kall och inte skulle få brandlarmet att reagera.

Även Patrik skrattade till och såg märkbart nöjd ut över att ha lyckats överraska och chocka de båda programledarna rejält.

– Underbart, Patrik, avslutade Soraya med innan hon tackade fysikern för sin medverkan.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…