Soraya Lavasani bryter ihop i Nyhetsmorgon efter Lotta Engbergs ord

Soraya Lavasani och Lotta Engberg

Tidigare i veckan gästade Lotta Engberg TV4:s Nyhetsmorgon.
Intervjun kom att bli något dramatisk då programledaren Soraya Lavasani bröt ihop i tårar och fick tröstas av gästen.
– Men lilla gumman, säger Lotta Engberg i programmet.
0:47

Efter reklamen: Mikael Sandström om framtiden i Nyhetsmorgon

(0:47)

Slå på ljud

Soraya Lavasani, 40, är en av de populära programledarna i TV4:s Nyhetsmorgon. Det är oftast tillsammans med Martin Järborg, 42, som Soraya syns i tv-rutan och duon har kommit att bli ordentligt omtyckta av tittarna.

Glädjebeskedet för Lotta Engberg och Lotta på Liseberg

Tidigare i veckan gästades Soraya och Martin av den folkkära artisten och programledaren Lotta Engberg, 59. Hon hade ett glädjande besked att dela med sig av då det nu står klart att årets upplaga av Lotta på Liseberg kommer att sändas med publik, precis som innan pandemin. Det blir en folkfest med allsång från Lisebergs-scenen hela sommaren.

Hans skarpa kritik mot Christian: ”Ett stort fel”

Inte nog med att Lotta gästade Nyhetsmorgon-soffan under denna sändning så var även hennes stora kärlek Mikael Sandström, 63, på plats då han har ett återkommande segment i programmet där han svarar på tittarnas läkarfrågor. Men det var inte Mikael och Lottas relation som var i fokus under denna intervju.

Soraya Lavasani i tårar efter Lotta Engbergs ord i tv

I över tio års tid har Lotta lett Lotta på Liseberg och många fantastiska minnen bär hon med sig från de tidigare säsongerna. Ett minne som hon berättar om i Nyhetsmorgon är gången då hon fick ett brev från en man vid namn Torsten Skogh. Han skrev att han hade förlorat sin fru som han hade tillbringat 49 år tillsammans med och nu ville bryta mörkret. Därför begav han sig till Liseberg för att sitta i publiken under folkfesten.

– Han åkte ner till Lotta på Liseberg en måndagskväll och upplevde då att han kände gemenskap, han var ju där. Det här brevet sparade jag, jag la det i min plånbok, sen när nästa sommar kom så tog jag fram det och visade det för producenten, berättar Lotta Enberg i Nyhetsmorgon och fortsätter:

Tre snabba frågor med Mikael Sandström

Se klippet här!

– Sista sommaren på Liseberg hade vi lyckats lura dit Torsten. Vi visste vad han satt och det sista vi gjorde i sista akten var att sjunga till Torsten.

På skärmarna i Nyhetsmorgon-studion visas då klippet från när Lotta läser upp Torstens brev och går ut i publiken för att ge honom en kram. Något som får Soraya Lavasani att bryta ihop.

– Somrarna efteråt så fick Torsten, han hade alltid en plats på Liseberg. Han lever inte idag... men lilla gumman, säger Lotta och reser sig för att krama om en gråtande Soraya.

– Det var så fint, säger Soraya och torkar sina tårar.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!