Jeanette Bouvin Nygren om sönernas sorg efter Frank Anderssons död

Jeanette med sönerna vid graven
Exklusivt

Den 9 september är det tre år sedan Frank Andersson somnade in.
Nu berättar ex-frun Jeanette Bouvin Nygren om sönerna Winston och Mileons svåra sorg.
– Jag önskar bara att jag hade fått veta mer vad som hände de sista timmarna Frank var i livet, säger Jeanette till Hänt.

Den 9 september är det tre år sedan brottarlegendaren Frank Andersson somnade in, 62 år gammal. Han gick bort till följd av komplikationer efter en hjärtoperation. Frank efterlämnade sig fem barn och ett liv fullt av framgångar inom Grekisk-romersk brottning.

Frank Andersson var tidigare gift med Jeanette Bouvin Nygren och tillsammans fick de två barn, sönerna Winston och Mileon. De skilde sig i början av 2017, och idag är Jeanette gift med krögaren Jimmy Nygren.

UPPTÄCKT Tittarnas massiva kritik mot Svenska powerkvinnor

Jeanette Bouvin Nygren om Frank Anderssons bortgång

Det har nu gått exakt tre år sedan Jeanettes söners pappa somnade in. För Hänt berättar hon att sorgen fortfarande är påtaglig i familjen. För äldsta sonen Winston har det varit extra jobbigt det senaste halvåret.

– Vi mår förhållandevis bra. Saknaden och sorgen är ju densamma men med tiden blir den lite lättare att hantera. För vår äldsta son Winston har det varit ett jobbigt sista halvår då smärtan och saknaden efter pappa slagit till ordentligt först nu. Det är främst på kvällarna som tankarna, ångesten och saknaden kommer, säger Jeanette och fortsätter:

– Jag önskar bara att jag hade fått veta mer vad som hände de sista timmarna Frank var i livet, händelseförloppet på sjukhuset och få ta del av obduktionsrapporten för att även jag ska kunna ha de rätta verktygen och framförallt den exakta dödsorsaken. Just nu vet jag inte riktigt och då är det svårt att kunna stötta pojkarna fullt ut.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Jeanettes söner vid pappa Franks grav.

FOTO: Privat

Sönernas sorg efter pappans död

Jeanette Bouvin Nygren berättar att det är tufft att inte alltid ha svar på barnens frågor men att hon försöker vara stark.

– Och om jag är så stark vet jag inte. Det känns sannerligen inte så alla gånger men jag hittar ju styrka hos barnen givetvis och förhoppningvis finner de detsamma hos mig. Vi kämpar på helt enkelt och livet går ju trots allt vidare även fast det ibland känns som att det står still, säger Jeanette och fortsätter:

– Båda pojkarna är otroligt duktiga på att sätta ord på sina känslor och det tror jag är jättebra och en viktig del i sorgearbetet. På årsdagen har vi tyvärr inte möjlighet att åka ner till Trollhättan och graven men vi ska åka till minneslunden här där vi bor och tända ljus och minnas pappa Frank lite extra.

Jeanette med sönerna Winston och Mileon.

FOTO: Privat

LÄS OCKSÅ: Sarah Dawn Finers ord om dramatiska förlossningen av sonen Benji

LÄS OCKSÅ: Biggest Loser: Därför har Pischa Strindstedt och Mikael Hollsten ingen kontakt

FOTO: Privat/ Julia Dansarie/Expressen/TT