Sonen Kids stöd till Sofia Wistam

Sofia Wistam
Det blir många tårar i kanal 5:s program Sofias Änglar när Sofia Wistam kommer hem till en mamma, Irene, som nyligen förlorat sin son. 
Men då Sofias son Kid gör entré kan han tillsammans med sin mamma lätta lite på familjens avgrundsdjupa sorg.
Annons

Simon var bara 19-år då han skulle gå ut för att fira nyår med sina vänner – men kom aldrig hem igen. I stället hamnade han i bråk med en grupp okända personer där han i tumultet blir knivhuggen. Simon förs till sjukhuset i ambulanshelikopter men efter ett försök till operation dör han av sina skador.

Annons

Trots att Sofia Wistam aldrig fick träffa Simon berättar hon i Sofias Änglar hur tagen hon blev av mamma Irenes och Simons två systrars berättelse.

Annons

– Det var superjobbigt. Jag grät så mycket, trots att jag aldrig träffade Simon, säger hon.

Vill inte vara i huset

Sedan sin brors död har Simons äldre systrar inte velat vistas i mammans hur, då det påminner dem för mycket om deras lillebror.

Annons

– Det känns inte som ett hus man vill vara i, säger systern Emelie om huset som tidigare fungerat som en samlingsplats för familjens medlemmar.

Men för att lätta på familjens otroliga sorg efter sin älskade vän, lillebror och son har programledarna förberett en överraskning. När Simon levde älskade han musik och hade stora ambitioner om att komma ut som artist. Men då han dog fanns alla Simons låtar på en dator som inte går att komma in utan lösenord.

Kids fina gest

Lösenordet blir dock inget problem för Sofias Änglar som hjälper till att öppna upp Simons dator. Dessutom kallas Sofia Wistams son Kid in för att hjälpa till att färdigställa några av Simons redan påbörjade låtar. I slutet av programmet spelas de upp för familj och vänner som nu alltid kommer kunna lyssna på Simons röst.

Annons

Sofia Wistam är i tårar när hon berättar att avsnittet var ett av de svåraste hon någonsin spelat in men att det fick ett fint avslut då det kändes som att Simon var där med dem när hans röst hördes genom låtarna.

– Det är ett av de starkaste avsnitten vi gjort. Att han var med oss där och då, med hans röst. Han var där, säger Sofia.

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…