LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Alexander Hermansson om att lämna Sommarlov – kampen med sonen Hiro

14 jun, 2023 
Alexander Hermansson
Efter att medverkat i Sommarlov under 10 års tid berättar nu Alexander Hermansson om tankarna kring att lämna.
Dessutom avslöjar han svårigheterna med att vara pappa och igenkänd.
– Många barn tror ju att jag nästan är inhyrd för att hänga med alla barn, säger han till Hänt-
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Malin Olssons privata relation till Alexander HermanssonBrand logo
Malin Olssons privata relation till Alexander Hermansson

För tionde året i rad är Alexander Hermansson, 31, aktuell med SVT:s barnfavorit Sommarlov. Tillskillnad från när han började arbeta med barnprogram är han numera själv pappa, till sonen Hiro, snart tre. Sonen har Alexander tillsammans med ex-frun Caroline Hermansson, 26, och han har tidigare berättat hur deras relation ser ut efter skilsmässan.

I en intervju med Hänt berättar Alexander hur papparollen påverkat honom.

– Det är superhäftigt, jag har fått nya ögon på många grejer men också just på barnprogram inte minst. Nu får man utforska vad som egentligen finns på SVT barn förutom det jag själv är med och gör, säger Alexander och fortsätter:

– De hittar ju gärna till Youtube och alla miljarder klipp där, det är mycket skräp där alltså så då blir man extra stolt och det känns extra viktigt att få vara med och göra de här välgjorda och genomtänkta programmen på SVT barn.

Annons

Svårigheterna kring tiden med sonen Hiro: ”Ibland kaos”

Livet som barnprogramledare kommer dock med några nackdelar. Eftersom Alexander är en storfavorit bland barnen är det ofta svårt att få egentid med sin egna son.

– Det har också varit allt mer utmanande i lekparker, lekland, badhus och så där. Där är det ibland kaos för att det är så mycket barn som känner igen en.

Hur upplever du det när du är där privat med din son?

– Det är utmanande. Oftast går det bra men ibland kan det vara ganska rörigt. Min son är fortfarande ganska liten så han förstår ju inte att de känner igen hans pappa. Många barn tror ju att jag nästan är inhyrd för att hänga med alla barn. Så de bara hänger efter som ett långt tåg, så måste snäll försöka säga till dem så de förstår att vi behöver få leka ifred. Men det är inte så lätt alla gånger.

Alexander Hermansson om att lämna Sommarlov

Efter tio år inom branschen har Alexander absolut funderat på att lämna Sommarlov och barnprogrammen. Men det är inget han tänker göra exakt just nu.

Annons

– Den är svår. I takt med att jag blir äldre så känns det naturligt att man får ett äldre tilltal hela tiden. Tanken på att man skulle klättra upp en målgrupp känns naturligt men det är dubbelt. Jag trivs väldigt bra med att jobba med barn och tycker att jag är duktig på det. Jag känner mig hemma där men det är dubbelt. Jag började när jag var 20 och nu är jag 30 så det är ganska stor skillnad.

Har du fått frågan om att göra andra program?

– Ja men då och då absolut.

Då har du ändå känt att du hellre vill jobba med barnprogram?

– Ja tillsvidare.

FOTO: TT/Instagram

Annons