ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Alexander Hermansson om relationen till Caroline efter skilsmässan

06 maj, 2023 
Alexander Hermansson och Caroline Hermansson
Sommarlov-aktuella Alexander Hermansson berättar nu om ändringarna i barnens favoirtprogram – samt hur livet är som pappa och nyskild.
– Det tog väl lite tid känslomässigt men nu har det gått en tid och jag tycker att det börjar funka ganska bra, säger Alexander till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Malin Olssons privata relation till Alexander HermanssonBrand logo
Malin Olssons privata relation till Alexander Hermansson

För tionde året i rad är Alexander Hermansson, 31, aktuell med SVT:s barnfavorit Sommarlov. Inför programmet som sänds hela sommaren har det i år gjort ett par ändringar. I en intervju med Hänt berättar Alexander om vad som sker i årets sändning.

– Nu kände man att det är dags att göra en stor förändring här. Vi har haft med oss en grön buss som heter Buster men den ska väck. Den ersätter vi med massor av kulisser i år. Vi är kvar i Beijers park i Malmö och publiken är välkomna som vanligt men vi ska resa i tiden. Det blir tre tidsepoker, säger Alexander och fortsätter:

– Vi kommer att gå in och ut ur kostymdraman. Vi ska göra det lekfullt och roligt med historia. Så vi leker att vi reser i tiden.

Annons

Något som däremot blir precis som vanligt är den populära karaktären Sommarskuggans medverkan.

– Sommarskuggan är självklart kvar och smyger runt precis som vanligt.

Tankarna kring att jobba med annat än barnprogram: ”Naturligt”

Alexander har arbetat med barnprogram i många års tid men har han någon gång tänkt på att göra tv för en annan målgrupp än barn?

– Den är svår. I takt med att jag blir äldre så känns det naturligt att man får ett äldre tilltal hela tiden. Tanken på att man skulle klättra upp en målgrupp känns naturligt men det är dubbelt. Jag trivs väldigt bra med att jobba med barn och tycker att jag är duktig på det. Jag känner mig hemma där men det är dubbelt. Jag började när jag var 20 och nu är jag 30 så det är ganska stor skillnad, säger Alexander.

Det är inte bara Alexanders ålder som ändrats sedan han började med barnprogrammen. Härom året blev han nämligen också pappa.

– Det är superhäftigt, jag har fått nya ögon på många grejer men också just på barnprogram inte minst. Nu får man utforska vad som egentligen finns på SVT barn förutom det jag själv är med och gör.

Alexander Hermansson om relationen till Caroline efter skilsmässan

Alexander har sonen Hiro, snart 3, tillsammans med ex-frun Caroline Hermansson, 26. Det var under våren 2022 som det tidigare paret bekräftade att de valt att gå skilda vägar. Alexander och Caroline arbetade tidigare tillsammans och hade flertal program ihop men idag ser det annorlunda ut.

Annons

– Hon bytte jobb och bransch efter ett tag. Efter att vi separerade så jobbade vi en säsong till med ett program men sen bytte hon jobb så nu jobbar vi inte tillsammans.

Hur är det mellan er idag, har ni kunnat ha en fin relation?

– Ja det tycker jag absolut. Jag tycker att den är väldigt varm, respektfull och fin. Det är väldigt skönt. Man hör ofta runt omkring sig att folk som har skilt sig med barn med i bilden kanske har det infekterat och då blir man tacksam att man inte har det så i alla fall.

Alexander och Caroline har delad vårdnad om sin son och lever idag ett liv med en uppdelning som Alexander tycker funkar bra.

– Vi har honom var tredje dag. Det funkar bra, det flyter på. Tre dagar är ett skönt intervall, det blir täta byten. Man får skapa om alla rutiner och vänja sig. Det tog väl lite tid känslomässigt men nu har det gått en tid och jag tycker att det börjar funka ganska bra, säger han.

FOTO: TT

Annons