LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Solsidan-Viktor avslöjar: Är den verkliga grannen till Beck

06 feb, 2024 
Leonardo Rojas Lundgren är även känd som Viktor i Solsidan.
Nu berättar han om sin okända relation till Peter Haber.
– Han är en cool snubbe, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

TV4-profilen Filippa Fernqvist visar upp okända flickvännen WiktoriaBrand logo
TV4-profilen Filippa Fernqvist visar upp okända flickvännen Wiktoria

Leonardo Rojas Lundgren, 20, har slagit igenom stort för hela svenska folket i och med rollen som Fredde och Mickans son Viktor i Solsidan.

Under årens lopp har mycket hänt och idag är Leonardo inte längre en barnslådespelare i Solsidan-gänget.

– Jag är ju 20 år gammal nu, så de ser nog mig som en vuxen på det viset. De kollar ju på mig och tar in mig som en exakt lika väsentlig del av hur den här scenen ska ta vägen och så vidare. Men det känns kul, det känns som att jag är mycket mer bakom arbetet nu än tidigare, har han tidigare sagt till Hänt.

Leonardo Rojas Lundgrens okända relation till Beck

När Hänt träffar Leonardo är det på premiären av den nya Beck-filmen Dödläge. Han är på strålande humör och det är faktiskt en detalj som gör kvällen lite extra speciell för honom, nämligen att han känner Martin Beck, även kallad Peter Haber!

Annons

– En rolig grej är att jag bodde granne med Peter Haber när jag var liten. Sedan så var det ju inte så att vi tvär-hängde och var best-buddys kanske, säger Leonardo glatt och fortsätter:

– Men det var alltid en sådan här grej att det var typ den första skådisen som jag förknippade med någonting. Jag var ju kanske 6-7 år gammal när jag drog igång med Solsidan, så det är ju kul.

Leonardo på premiären.Robert Eklund/TT

Leonardo Rojas Lundgren om Peter Haber som förebild

Att ha en granne som är en så stor skådespelare var ju med andra ord perfekt för Leonardo, 6 år gammal, som ville slå igenom i branschen. Dock fanns det ett problem; Leonardo fick inte se filmerna för sina föräldrar.

Var han din förebild då?

– Jag fick ju faktiskt inte kolla på alla Beck när jag var så liten. Men det var ändå såhär "han är en cool snubbe" och det var väldigt häftigt att bara få bo nära honom, säger Leonardo till Hänt.

Känner han igen dig om ni ses?

– Det får vi se... Jag tror han känner igen min mamma bättre än vad han känner mig i det här tillfället. Men får jag snacka med honom så kommer jag fråga om han minns de gamla goda tiderna på Söder.

Peter Haber och hustrun Lena på premiären.Robert Eklund/TT

FOTO: Youtube, Robert Eklund/TT

Annons